Tekil Mesaj gösterimi
Alt 05 Eylül 2015, 13:31   #1
Çevrimdışı
Hesna
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sürk Tarifi - Antakya Mutfağı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler


  • Yarım kilo lor ya da çökelek (ben lorla yaptım)
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı zahter
  • 1 tatlı kaşığı köri
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz (salçanız tuzlu olabilir. Tatmadan tuz ilave etmeyin)
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yapılışı

Çukur bir kaseye lor peynirimizi koyup elimizle ufalıyoruz. Üzerine bütün baharatlarımızı koyup iyice yoğuruyoruz (Baharatlar isteğe bağlı değiştirilebilir. Kekik, çörek otu ilave edilebilir). İstediğimiz büyüklükte toplar yapıp düz bir kaseye sıralıyoruz. Buzdolabına kaldırıyoruz. Bu mevsim az yapıp yiyoruz. Yazın yaptığımızda kağıt havlu serilmiş tepsimize sıralayıp arada çevirerek 3-4 gün balkonumuzda kurutup kavonozlara dolduruyoruz. Üzerine zeytinyağı, bir kaç dal defne yaprağı koyup buzdolabında uzun süre saklıyoruz. Kahvaltılarda, domates salatasının üzerine serpebilir, ezip üzerine yağ ve siyah zeytin koyarak yiyebiliriz. Küflendirerek de tüketilmesi tavsiye edilir ama ben onu yapamıyorum. Yaza fazlaca kurutup kaldıracağım. Şimdi az az yapıp kahvaltılarda keyifle yiyelim. Afiyet olsun.


resimlitarif

__________________
Kimsenin fark edemeyeceği detayları görmeyi çok severim. ❣
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet