[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] CİĞER SARMA TARİFİ
Sakatat yiyebilenler için enfes bir tarif.Sofrasında değişik lezzetler arayanlara önerimiz ciğerle yapılan yemekleri denemeniz. Damak zevkine önem veren ve sürekli yeni bir şeyler deneme ihtiyacı hisseden kişiler mutlaka alternatiflere yönelirler . Bu bakımdan diyebiliriz ki ciğer ve gruptaki diğer sakatatlar mercek altına alınmalı . En azından bir kere olsun tadına bakalım.
Şimdi ise genellikle Uşak ve Edirne illerinde bilinen ciğer sarma tarifi vereceğiz.
Gereken Malzemeler
1 adet kuzu ciğeri
1-2 tane yumurta
2 su bardağı pirinç
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin
Koyun karın zarı
2 tane yumurtanın sarısı
Yapılışı: İlk olarak pirinçleri ılık tuzlu suda bekletelim. Kuş üzümlerini de suda bekletelim. Doğradığımız kuzu ciğerini de yıkayıp suyunu süzelim. Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve ciğerimizi koyup birkaç dakika kavuralım. Üzerine soğanları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Ardından yıkanmış pirinci ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kavuralım. Başka bir kapta yumurtayı kırıp karıştıralım. İçine tuz, karabiber, kuş üzümü ve çam fıstıklarını ekleyip 2 su bardağı sıcak suyu da ilave edip kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirelim. Daha sonra koyun karın zarını yumuşaması için ılık suda bekletelim. Yumuşadıktan sonra 6 eşit parçaya bölelim. Karın zarını derin bir cam kâsenin içine kenarlardan taşacak şekilde yayalım. Üzerini dolduracak şekilde ciğerli pilavı koyalım. Kenarlardan sarkan koyun karın zarını pilavımızın üzerine kapatıp bastıralım. Fırın tepsisine ters çevirelim. Kalan 5 koyun karın zarını aynı şekilde yapıp tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Sıcak olarak sofraya koyalım.Afiyet Olsun.
Alıntı