IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 23 Ekim 2015, 22:52   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ciğer Sarma (Edirne)




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]


CİĞER SARMA TARİFİ
Sakatat yiyebilenler için enfes bir tarif.Sofrasında değişik lezzetler arayanlara önerimiz ciğerle yapılan yemekleri denemeniz. Damak zevkine önem veren ve sürekli yeni bir şeyler deneme ihtiyacı hisseden kişiler mutlaka alternatiflere yönelirler . Bu bakımdan diyebiliriz ki ciğer ve gruptaki diğer sakatatlar mercek altına alınmalı . En azından bir kere olsun tadına bakalım.
Şimdi ise genellikle Uşak ve Edirne illerinde bilinen ciğer sarma tarifi vereceğiz.
Gereken Malzemeler
1 adet kuzu ciğeri
1-2 tane yumurta
2 su bardağı pirinç
2 tane kuru soğan
1 yemek kaşığı kuş üzümü
1 yemek kaşığı çam fıstığı
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri İçin
Koyun karın zarı
2 tane yumurtanın sarısı
Yapılışı: İlk olarak pirinçleri ılık tuzlu suda bekletelim. Kuş üzümlerini de suda bekletelim. Doğradığımız kuzu ciğerini de yıkayıp suyunu süzelim. Bir tencerenin içerisine zeytinyağı ve ciğerimizi koyup birkaç dakika kavuralım. Üzerine soğanları da ekleyip kavurmaya devam edelim. Ardından yıkanmış pirinci ilave edip kısık ateşte 5 dakika daha kavuralım. Başka bir kapta yumurtayı kırıp karıştıralım. İçine tuz, karabiber, kuş üzümü ve çam fıstıklarını ekleyip 2 su bardağı sıcak suyu da ilave edip kısık ateşte pirinçler suyunu çekinceye kadar pişirelim. Daha sonra koyun karın zarını yumuşaması için ılık suda bekletelim. Yumuşadıktan sonra 6 eşit parçaya bölelim. Karın zarını derin bir cam kâsenin içine kenarlardan taşacak şekilde yayalım. Üzerini dolduracak şekilde ciğerli pilavı koyalım. Kenarlardan sarkan koyun karın zarını pilavımızın üzerine kapatıp bastıralım. Fırın tepsisine ters çevirelim. Kalan 5 koyun karın zarını aynı şekilde yapıp tepsiye yerleştirelim. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürüp 180 derece fırında 30 dakika kadar pişirelim. Sıcak olarak sofraya koyalım.Afiyet Olsun.

Alıntı

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ciğer, edirne, sarma


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Edirne Hadrianapolis (Edirne) Antik Kenti AftieL Marmara Bölgesi 0 29 Ağustos 2014 15:36
Ciğer Dolması Elysian Dolma ve Sarmalar 0 26 Şubat 2014 12:01
Ciğer Taplama Liaaa Et Yemekleri 0 03 Ağustos 2012 17:33
Ciğer köftesi (van) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:45
Ciğer sarma (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:31