IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

Etiketlenen Kullanıcılar

Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Konuyu Değerlendir Stil
Alt 25 Ocak 2011, 11:31   #1
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Ciğer sarma (uşak)




Malzeme listesi
1 adet zar şeklinde doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i
1-2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 su bardağı[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
2 adet orta boy kuru[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
1 yemek kaşığı kuşüzümü
1 yemek kaşığı çamtıstığı
1 tatlı kaşığı tuz, karabiber
1 çay bardağı zeytinyağı
Üzeri için;
Koyun karın zarı (kuzu gömlek yağı da kullanabilirsiniz)
2 adet[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nın sarısı

Yapılışı:
Pirinci ılık tuzlu suda bekletin. Kuşüzümlerini suda bekletin. Doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...][Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ini yıkayıp suyunu süzün.
Zeytinyağı ve[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]i pilav tenceresine koyup birkaç dakika kavurun. Üzerine zar gibi doğranmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]ları ekleyip karıştırarak 2-3 dakika daha kavurun. Üzerine yıkan p süzülmüş pirinci aktarıp kısık ateşte 5 dakika kavurun. Yumurtayı kırıp karıştırın.
Tuz, karabiber, kuşüzümü ve çamfıstıklarını ilave edip iki su bardağı sıcak suyu da aktarın. Kısık ateşte,[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] suyunu çekinceye kadar pişirin, (pirinçler diri kalmalı).
Koyun karın zarı ya da[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömleğini yıkayın. Yumuşaması için ılık suda bekletin. Yumuşayıp yağları açılan gömleği altı eşit parçaya bölün.
Kuzu gömleğini derin bir cam kasenin içine kenarlarından taşacak şekilde yayın. Üzerine cam kabı dolduracak şekilde[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]li pilav[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]. Kenarlarından sarkan[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömleğiyle pilavın üzerini kapatıp bastırın, içi pilav dolu[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] gömlekli kaseyi fırın tepsisine ters çevirin.
Kalan 5 adet gömleği de aynı şekilde doldurup tepsiye yerleştirin. Üzerlerine çırpılmış[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sarısı sürüp, önceden 180 dereceye ayarladığınız fırında en az 30 t-akika pişirip çıkarın. Sıcak sıcak servise sunun.

__________________
Eğer "dokuz" CanLı oLsaydın biLe En fazLa "sekiz" kez kaçabiLirdin öLümden..
BiLki "
yedi" düveLe suLtan oLsan dahi Yerin "aLtı" mekan oLacak sana
En fazLa "beş" metre kumaş götürebileceksin Kapatacaksın "dört" açsanda gözünü..
Bu dünya "
üç" günLük dünya , AzraiLin yanında "iki" kat oLup yaLvarsanda nafiLe
ELbet "
bir" gün öLeceksin İşte o gün herşey "sıfır"dan başLayacak..!
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet
Cevapla

Etiketler
ciğer, sarma, uşak


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler
Stil Konuyu değerlendir
Konuyu değerlendir:

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Var
Mesaj Yazma Yetkiniz Var
Eklenti Yükleme Yetkiniz Var
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ciğer Mücveri Seyra Aperatif ve Atıştırmalıklar 0 20 Ekim 2014 23:29
Ciğer Dolması Elysian Dolma ve Sarmalar 0 26 Şubat 2014 12:01
Ciğer Taplama Liaaa Et Yemekleri 0 03 Ağustos 2012 17:33
Uşak böreği (uşak) Sır Yöresel Yemekler 0 25 Ocak 2011 11:36
Ciğer Kebabı Kralice Kebaplar Köfteler 1 12 Mart 2009 23:52