24 Şubat 2016, 15:04
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| İtalyan Usulü Sebze
- 200 gr ayıklanmış bamya
- 200 gr ayıklanmış taze fasulye
- 1 patlıcan
- Yarım su bardağı bezelye
- 3 domates
- 1 soğan
- 1 kabak
- 3 diş sarımsak
- 1 kırmızıbiber
- 2 yeşilbiber
- 150 gr mozarella peyniri
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 3-4 dal taze fesleğen
- 1 çay bardağı domates püresi
- Yarım su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
Hazırlanışı: - Patlıcanın kabuklarını soyun.
- Kabağın kabuklarını kazıyın ve sebzeleri halka şeklinde dilimleyin.
- Güveç kabına sırayla dörde böldüğünüz taze fasulyeyi, ayıkladığınız bamyayı ekleyin.
- Bezelyeyi, patlıcanı ve kabakları dizin.
- Aralarına yemeklik doğradığınız soğanı, sarımsakları, biberleri, domates dilimlerini ekleyin. Fesleğen yapraklarını aktarın.
- Zeytinyağı, domates püresi, sıcak su, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın.
- Sebzelerin üzerine gezdirin.
- Yağlı kâğıt ile kapatarak önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-45 dakika pişirin.
- Yağlı kâğıdı alıp, üzerine mozarella peynirini ilave edin.
- Tekrar fırına verin.
- Peynir eriyinceye kadar pişirin ve sıcak servis yapın.
__________________ #MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦ {22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ} |
| |