Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Şubat 2016, 15:33   #1
Çevrimiçi
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Sazan Çorbası





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 adet iri sazan (veya) somon balığı
2 baş kuru soğan
1-2 yeşil sivri acı biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Tarif Bilgileri

Kategori: Macar Mutfağı

Yapılışı
4 kişi için

Burada sazanlı tarifi esas alıyoruz. Sazan güzelce yıkandıktan sonra ortadan kesilip kanı derin bir tencereye akıtılıyor. Çorbaya lezzet katması için yapılan bu işlemin kurban kanını çağrıştıracağı için pek uygulanma şansı yok. Dolayısıyla bu faslı atlayabiliriz.

Şayet somon balığı tercih ediyorsanız –ki galip ihtimal budur- sazan için verdiğimiz bu tarifi harfiyen somon için de uygulayabilirsiniz.

Balığın önce etsiz kuyruğu kesilip atılıyor; kafası ve kuyruk sokumu ayrılıyor. Tombul etli düzgün gövde kısmı ise kalın dilimler hâlinde fileto çıkarılıyor; ana yemek için bir kenarda bekletiliyor.

Balığın baş ve kuyruk sokumu ile adam başı birer dilim fileto çıkan minik parça etlerle hep beraber tencereye atılır. Kuru soğanlar dilimlenir ve yeşil acı biberler içine bütün hâlde atılır tuzu da eklenir. Balşıklar zâten yağlı olduğu için asla yağda kavrulmaz. Malzemenin üstünü örtecek kadar su konur. Ki bu da yaklaşık 1.5-2 litre suya tekabül ediyor.

Soğan biberler ve balık pişince biberler dışarı alınıyor ve malzemenin hepsi iri delikli süzgeçten geçiriliyor. Kalan suya filerto dilimler atılıp çeyrek saat kadar pişiriliyor. Hepsi pişince çorbanın ortasında balık dilimleri ile beraber çorbanız hazır demektir.


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet