IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2016, 15:33   #1
Çevrimiçi
Sazan Çorbası


aşk sohbet odaları



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 adet iri sazan (veya) somon balığı
2 baş kuru soğan
1-2 yeşil sivri acı biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Tarif Bilgileri

Kategori: Macar Mutfağı

Yapılışı
4 kişi için

Burada sazanlı tarifi esas alıyoruz. Sazan güzelce yıkandıktan sonra ortadan kesilip kanı derin bir tencereye akıtılıyor. Çorbaya lezzet katması için yapılan bu işlemin kurban kanını çağrıştıracağı için pek uygulanma şansı yok. Dolayısıyla bu faslı atlayabiliriz.

Şayet somon balığı tercih ediyorsanız –ki galip ihtimal budur- sazan için verdiğimiz bu tarifi harfiyen somon için de uygulayabilirsiniz.

Balığın önce etsiz kuyruğu kesilip atılıyor; kafası ve kuyruk sokumu ayrılıyor. Tombul etli düzgün gövde kısmı ise kalın dilimler hâlinde fileto çıkarılıyor; ana yemek için bir kenarda bekletiliyor.

Balığın baş ve kuyruk sokumu ile adam başı birer dilim fileto çıkan minik parça etlerle hep beraber tencereye atılır. Kuru soğanlar dilimlenir ve yeşil acı biberler içine bütün hâlde atılır tuzu da eklenir. Balşıklar zâten yağlı olduğu için asla yağda kavrulmaz. Malzemenin üstünü örtecek kadar su konur. Ki bu da yaklaşık 1.5-2 litre suya tekabül ediyor.

Soğan biberler ve balık pişince biberler dışarı alınıyor ve malzemenin hepsi iri delikli süzgeçten geçiriliyor. Kalan suya filerto dilimler atılıp çeyrek saat kadar pişiriliyor. Hepsi pişince çorbanın ortasında balık dilimleri ile beraber çorbanız hazır demektir.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

2 adet iri sazan (veya) somon balığı
2 baş kuru soğan
1-2 yeşil sivri acı biber
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Tuz

Tarif Bilgileri

Kategori: Macar Mutfağı

Yapılışı
4 kişi için

Burada sazanlı tarifi esas alıyoruz. Sazan güzelce yıkandıktan sonra ortadan kesilip kanı derin bir tencereye akıtılıyor. Çorbaya lezzet katması için yapılan bu işlemin kurban kanını çağrıştıracağı için pek uygulanma şansı yok. Dolayısıyla bu faslı atlayabiliriz.

Şayet somon balığı tercih ediyorsanız –ki galip ihtimal budur- sazan için verdiğimiz bu tarifi harfiyen somon için de uygulayabilirsiniz.

Balığın önce etsiz kuyruğu kesilip atılıyor; kafası ve kuyruk sokumu ayrılıyor. Tombul etli düzgün gövde kısmı ise kalın dilimler hâlinde fileto çıkarılıyor; ana yemek için bir kenarda bekletiliyor.

Balığın baş ve kuyruk sokumu ile adam başı birer dilim fileto çıkan minik parça etlerle hep beraber tencereye atılır. Kuru soğanlar dilimlenir ve yeşil acı biberler içine bütün hâlde atılır tuzu da eklenir. Balşıklar zâten yağlı olduğu için asla yağda kavrulmaz. Malzemenin üstünü örtecek kadar su konur. Ki bu da yaklaşık 1.5-2 litre suya tekabül ediyor.

Soğan biberler ve balık pişince biberler dışarı alınıyor ve malzemenin hepsi iri delikli süzgeçten geçiriliyor. Kalan suya filerto dilimler atılıp çeyrek saat kadar pişiriliyor. Hepsi pişince çorbanın ortasında balık dilimleri ile beraber çorbanız hazır demektir.

__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
sazan çorbası

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Sazan Yemleri Ruj Balıkçılık 1 27 Ekim 2011 14:27
Bu Yazıda Koca Bir Sazan Var.. Sır Komedi ve Mizah 0 06 Kasım 2010 08:00
Sazan Dünyasi 1 sazan 2 sazan yanki Komik Loglar 4 12 Ağustos 2010 01:07
Bir sazan olayı:P Hesna Komedi ve Mizah 0 02 Mart 2010 15:47