Tekil Mesaj gösterimi
Alt 24 Şubat 2016, 16:09   #1
Çevrimdışı
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Warak Ayneb Tarifi ~ Lübnan Mutfağı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri
150 gr kuzu kıyması
150 gr kalem kuzu pirzola
150 gr dolmalık kabak
25 gr limon tuzu
1 yemek kaşığı salça
15 salamura yaprak
Yarım soğan
1 dal nane
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, kara biber

Hazırlanışı
Warak ayneb: Kabakların içini çıkarın. Soğanları incekıyın. Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın.

Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin.

Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.Warak ayneb artık hazır, afiyet olsun.


LezzetCom

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan