IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 24 Şubat 2016, 16:09   #1
Çevrimiçi
Warak Ayneb Tarifi ~ Lübnan Mutfağı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri
150 gr kuzu kıyması
150 gr kalem kuzu pirzola
150 gr dolmalık kabak
25 gr limon tuzu
1 yemek kaşığı salça
15 salamura yaprak
Yarım soğan
1 dal nane
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, kara biber

Hazırlanışı
Warak ayneb: Kabakların içini çıkarın. Soğanları incekıyın. Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın.

Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin.

Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.Warak ayneb artık hazır, afiyet olsun.


LezzetCom

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeleri
150 gr kuzu kıyması
150 gr kalem kuzu pirzola
150 gr dolmalık kabak
25 gr limon tuzu
1 yemek kaşığı salça
15 salamura yaprak
Yarım soğan
1 dal nane
2 yemek kaşığı yoğurt
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yenibahar
Tuz, kara biber

Hazırlanışı
Warak ayneb: Kabakların içini çıkarın. Soğanları incekıyın. Salça ve kıyma ile karıştırarak dolma içini hazırlayıp, salamura yaprakların ve kabakların içine paylaştırın.

Tencereye bir sıra kuzu pirzola, bir sıra yaprak sarma ve bir sıra kabak dolmalarını yerleştirin.

Üzerine kimyon, yenibahar, limon tuzu, et suyu, tuz ve karabiberi ilave edin. Uygun boyda bir tabağı üzerine kapatın. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin.

Yemeğiniz ılınınca üzerine taze nane ile tatlandırdığınız yoğurdu ekleyerek servis yapın.
Afiyet olsun.Warak ayneb artık hazır, afiyet olsun.


LezzetCom
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
warak ayneb tarifi ~ lübnan mutfağı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lübnan Mutfağı'ndan Humus Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:51
Lübnan Mutfağı'ndan Kıbbe Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:34
Lübnan Mutfağı'ndan Lübnan Kebabı Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:14
Lübnan Mutfağı'ndan Nohut Mantısı Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:12
Lübnan Mutfağı'ndan Atayıf Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:09