IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 31 Mayıs 2014, 11:34   #1
Çevrimdışı
Lübnan Mutfağı'ndan Kıbbe Tarifi


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gram bulgur
250 gram yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
1 adet soğan
Yeteri kadar tuz

Harcı için:

500 gram kuzu kıyması
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2’şer çorba kaşığı iri kıyılmış antepfıstığı ve ceviz
1’er çorba kaşığı karabiber,
hazır sebzeli çeşni, yenibahar,
kimyon ve tuz
Yarım demet kıyılmış maydanoz

Kızartmak için: Sıvıyağ

Kıbbe Yapılışı

BULGURU ıslatıp, 30 dakika dinlendirin. Derin bir kapta kıyma, bulgur, yenibahar, sebzeli çeşni, kıyılmış
soğan ve tuzu iyice yoğurun. Harcı için kuzu kıymasını, soğanla zeytinyağında kavurun. Üzerine dolmalık
fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Antepfıstığı ceviz, karabiber, sebzeli çeşni, yenibahar, kimyon tuz ve maydanozu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Bulgurlu karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve parmağınızla içini oyun. Harçtan koyup kapatın. Tüm malzeme bitene dek işlemi tekrarlayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

sofra

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler

500 gram bulgur
250 gram yağsız kıyma
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı sebzeli çeşni
1 adet soğan
Yeteri kadar tuz

Harcı için:

500 gram kuzu kıyması
4 çorba kaşığı zeytinyağı
3 adet kıyılmış soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2’şer çorba kaşığı iri kıyılmış antepfıstığı ve ceviz
1’er çorba kaşığı karabiber,
hazır sebzeli çeşni, yenibahar,
kimyon ve tuz
Yarım demet kıyılmış maydanoz

Kızartmak için: Sıvıyağ

Kıbbe Yapılışı

BULGURU ıslatıp, 30 dakika dinlendirin. Derin bir kapta kıyma, bulgur, yenibahar, sebzeli çeşni, kıyılmış
soğan ve tuzu iyice yoğurun. Harcı için kuzu kıymasını, soğanla zeytinyağında kavurun. Üzerine dolmalık
fıstığı ekleyip kavurmaya devam edin. Antepfıstığı ceviz, karabiber, sebzeli çeşni, yenibahar, kimyon tuz ve maydanozu ilave edip karıştırın. Ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Bulgurlu karışımdan parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve parmağınızla içini oyun. Harçtan koyup kapatın. Tüm malzeme bitene dek işlemi tekrarlayın. Kızgın sıvıyağda kızartıp, kağıt havlu üzerine çıkarın. Sıcak olarak servis yapın.

sofra
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
kıbbe, lübnan, mutfağından, tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Lübnan Mutfağı'ndan Lübnan Kebabı Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:14
Lübnan Mutfağı'ndan Nohut Mantısı Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:12
Lübnan Mutfağı'ndan Portakal Sulu Kayısı Tatlısı Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:10
Lübnan Mutfağı'ndan Atayıf Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:09
Lübnan Mutfağı'ndan Cevizli Mamul Tarifi Elysian Dünya Mutfakları 0 31 Mayıs 2014 11:06