Tekil Mesaj gösterimi
Alt 21 Mart 2016, 10:06   #1
Çevrimdışı
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Dereotlu Balık Köftesi




MALZEMESİ
Miktarı: 5
KİŞİLİK

• 10 adet
küçüktazepatates
• 100
gr. karides
• 175
gr. mezgit filetosu
• 100
gr. somon filetosu
• 1/2
limonun suyu
• 1/2
limon kabuğu rendesi
• 1/2
demetdereotu

• Tuz, karabiber Kızarmış ekmekler için:
• 10 dilim tost ekmeği
• 4 çorba kaşığı zeytinyağı
• 2 diş sarımsak
• Süslemek için birkaç sap dereotu


HAZIRLANIŞI

• Patatesleri haşlayıp ezin.

• Karidesleri haşladıktan sonra ince ince doğrayın.

• Mezgit ve somonu 1 su bardağı su ile haşlayın. Kılçıklarını ayıklayın.

• Haşlanmış mezgit ve somonu, ezilmiş patatesle birlikte büyük bir kaseye koyun ve hepsini birlikte ezerek püre haline getirin. Karidesi ilave edin.

• Tuz, karabiber, limon suyu ve kabuğunu da ekleyip karıştırın. Püreyi sertleşinceye kadar buzdolabında bekletin.

• Ekmek dilimlerini, çay bardağı ile bastırarak daire şeklinde kesin.

• Doğranmış sarmısağı zeytinyağında 30 saniye kadar kızartın. Sarmısağı yağdan aldıktan sonra ekmekleri koyun ve her iki tarafını da kızartın.

• Kızarmış ekmekleri, fazla yağını çekmesi için kağıt havlunun üzerine çıkarın.

• Buzdolabından çıkardığınız balık püresinden küçük parçalar yuvarlayarak köfte yapın.

• Dereotunu ince ince doğrayıp, bir tepsiye serpin.

• Hazırladığınız balık köftelerini dereotunun üzerinde yuvarlayın.

• Kızarmış ekmeklerin her birinin üzerine bir balık köftesi koyun.

• Balık köftelerini dereotu ile servis yapın.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver