Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Mart 2016, 21:57   #1
Çevrimiçi
Burce
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mado Tadında Süt Reçeli




Mado Tadında Süt Reçeli Tarifi'nin Malzemeleri
  • 4 litre inek sütü
  • 4 çay kaşığı karbonat
  • 3, 5 su bardağından biraz az esmer şekeri
  • 3 paket şekerli vanilin
Mado Tadında Süt Reçeli Tarifi'nin Yapılışı
Şeker süt ve vanilyayı derin bir tencereye döküp kaynayana kadar hafif karıştırıyoruz. Süt kaynamaya başladığında tencereyi bir kenara alıp karbonatı döküyoruz köpürmeye başlıyo o yüzden derin bir tenceri olması lazım bir dk kadar kenarda krıştırıyoruz ve sonra tekrar ateşe alıp kaynatıyoruz orta ateşin biraz yukarısında kaynatıyoruz karıştırıyoruz.
Zaten süt inek sütü olduğu için altı çok açık olsada dibi tutmuyor.
Yaklaşık toplamda 2saat kadar kaynatıyoruz
Zaten rengi iyice karamel oluyo kıvamda hafif cıvık muhallebi kıvamını geldiğinde altını kapatıyoruz
Kıvam yine akışkan oluyo ama bu görüntüye aldanmayın dolapta durduğunda daha muhallebi kıvamına geliyor koyulaşıyor.

Reçelimizi cam kavonozlara boşaltıp üstünü kapatıp soğumasını bekleyip dolaba koyuyoruz.
Eğer dolaptan çıkardığınızda kıvam sert ise azar azar soğuk süt koyup kıvamı daha akışkan yapabilirsiniz ben öyle yaptım ve tadda bi değişiklik olmadı ve gerçekten madoda yediğimle aynı tad oldu Şimdiden afiyet olsun 😍💕

Küçük camlara aldığım fotoda gördüğünüz gibi koyu oldu Sonra dolaba koydum soğudular sonra dolaptan çıkarıp azar azar soğuk süt ekledim kıvamı dah akışkan olsun diye ve gerçekten harika oldular tadıda aynı şekilde sizede tavsiye ederim. Ama sakın sıcak süt eklemeyin reçeliniz kesilir

__________________
kar havası gibisin dışarda, içimde elmanın dişlenişi.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet