Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Ağustos 2016, 23:32   #1
Çevrimdışı
Ebru
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Frambuaz soslu kızarmış lokma




Frambuaz soslu kızarmış lokma


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

Malzemeler
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı su
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Bir tutam tuz
1 çay kaşığı vanilya esansı
1 su bardağı un
Kızartmak için
Ayçiçek yağı
Üzeri için
Yarım su bardağı toz şeker
2 tatlı kaşığı tarçın
Servis için
Frambuaz sos


Hazırlanışı:
Süt, su, sızma zeytinyağı, toz şeker ve tuzu bir sos tenceresinde sürekli karıştırarak kaynatın. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alın. Vanilya esansı ve unu ilave edip tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar silikon bir spatula yardımıyla hızlıca karıştırın. Karışım ılındıktan sonra bir sıkma torbasına doldurun. Küçük yuvarlaklar sıkın ve kızgın ayçiçek yağında renkleri altın sarısı olana kadar kızartın. Kızaran hamurları kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çektirin. Üzeri için toz şeker ve tarçını bir karıştırma kabında karıştırın ve hamurlar sıcakken bu karışıma bulayın. Yanında frambuaz sosla sıcak servis yapın.

__________________
Meğer candan öte bir can daha varmış..
Ve onun adı evlatmış..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet