Tekil Mesaj gösterimi
Alt 16 Eylül 2016, 17:28   #1
Çevrimdışı
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
ÇURROZ (KIZARMIŞ BİSKÜVİ) (İspanyol)




MALZEME:

Su 3 bardak
Tuz 1 silme çay kaşığı
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Un 25 çorba kaşığı
Yağ (Kızartma için)
Pudra şekeri (Servis için)

YAPILIŞI:
Suyu, zeytinyağını ve tuzu bir kuşhaneye koyun. Kaynar kaynamaz unu katın. Karışım kuşhanenin kenarlarına yapışmayıncaya kadar tahta bir kaşıkla çırparak karıştırın, sonra ateşten alarak soğutun. Hazırladığınız karışımı kalıp torbasına doldurun ve ağzına yıldız şeklinde bir kalıp takın. Derin bir kaba bolca zeytinyağı koyun. Zeytinyağını 190 dereceye kadar kızdırın (bir lokma ekmek yarım dakikada kahverengi olmalı). Kalıp torbasını sıkarak yıldız kalıptan 15 santim uzunluğunda hamur çıkartın ve kızgın yağın içine atın. Hamuru sık sık döndürerek altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın. Sonra yağdan çıkartın ve kâğıt bir peçetenin üstüne koyarak yağını süzün. Kalıptaki hamurun hepsini kullanın. Kızartma işi tamamlandıktan sonra kızarttığınız hamurların üzerine bolca pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis yapın.

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet