IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 16 Eylül 2016, 17:28   #1
Çevrimdışı
ÇURROZ (KIZARMIŞ BİSKÜVİ) (İspanyol)


aşk sohbet odaları


MALZEME:

Su 3 bardak
Tuz 1 silme çay kaşığı
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Un 25 çorba kaşığı
Yağ (Kızartma için)
Pudra şekeri (Servis için)

YAPILIŞI:
Suyu, zeytinyağını ve tuzu bir kuşhaneye koyun. Kaynar kaynamaz unu katın. Karışım kuşhanenin kenarlarına yapışmayıncaya kadar tahta bir kaşıkla çırparak karıştırın, sonra ateşten alarak soğutun. Hazırladığınız karışımı kalıp torbasına doldurun ve ağzına yıldız şeklinde bir kalıp takın. Derin bir kaba bolca zeytinyağı koyun. Zeytinyağını 190 dereceye kadar kızdırın (bir lokma ekmek yarım dakikada kahverengi olmalı). Kalıp torbasını sıkarak yıldız kalıptan 15 santim uzunluğunda hamur çıkartın ve kızgın yağın içine atın. Hamuru sık sık döndürerek altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın. Sonra yağdan çıkartın ve kâğıt bir peçetenin üstüne koyarak yağını süzün. Kalıptaki hamurun hepsini kullanın. Kızartma işi tamamlandıktan sonra kızarttığınız hamurların üzerine bolca pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis yapın.
MALZEME:

Su 3 bardak
Tuz 1 silme çay kaşığı
Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Un 25 çorba kaşığı
Yağ (Kızartma için)
Pudra şekeri (Servis için)

YAPILIŞI:
Suyu, zeytinyağını ve tuzu bir kuşhaneye koyun. Kaynar kaynamaz unu katın. Karışım kuşhanenin kenarlarına yapışmayıncaya kadar tahta bir kaşıkla çırparak karıştırın, sonra ateşten alarak soğutun. Hazırladığınız karışımı kalıp torbasına doldurun ve ağzına yıldız şeklinde bir kalıp takın. Derin bir kaba bolca zeytinyağı koyun. Zeytinyağını 190 dereceye kadar kızdırın (bir lokma ekmek yarım dakikada kahverengi olmalı). Kalıp torbasını sıkarak yıldız kalıptan 15 santim uzunluğunda hamur çıkartın ve kızgın yağın içine atın. Hamuru sık sık döndürerek altın sarısı rengini alıncaya kadar kızartın. Sonra yağdan çıkartın ve kâğıt bir peçetenin üstüne koyarak yağını süzün. Kalıptaki hamurun hepsini kullanın. Kızartma işi tamamlandıktan sonra kızarttığınız hamurların üzerine bolca pudra şekeri serperek sıcak sıcak servis yapın.
__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
çurroz (kızarmış bisküvi) (ispanyol)

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
İspanyol Mutfağı'ndan Tortilla De Patata (İspanyol Omlet) Elysian Dünya Mutfakları 0 25 Mayıs 2014 12:40
İspanyol Kek Elysian Kek Tarifleri 0 06 Mart 2014 15:23
İspanyol Böreği - İspanyol Mutfağı Sevda Dünya Mutfakları 1 21 Temmuz 2013 00:36
İspanyol Tortillası Zen Yemek Tarifleri 0 31 Ekim 2012 17:44
Pudİnglİ bİskÜvİ pastasi Sır Pastalar 0 11 Nisan 2010 12:15