Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Şubat 2017, 10:51   #1
Çevrimdışı
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Havuçlu 3 Renkli İrmik Tatlısı






Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

• 1 litre süt
• 12 çorba kaşığı irmik
• 10 çorba kaşığı şeker
• 1 paket vanilya
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 2 çorba kaşığı kakao
• Yarım kg. havuç
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 çorba kaşığı mısır nişastası
• İrice çekilmiş fındık

Yapılışı:

Süt,irmik ve şekeri geniş bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişmeye bırakın. İrmik tatlısı koyulaşınca ocaktan alın vanilyayı ekleyip karıştırın. Tatlının yarısını bir kaba boşaltın ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırıp, soğuk su ile ıslatılmış kare borcam kalıbına dökün. Kalan sütlü tatlıya rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve kakaolu karışımın üzerine dökün. Havuçları ufak parçalara ayırın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip iyice pişene kadar haşlayın.(Havuçların daha çabuk pişmesi için rendeleyip soteledikten sonra da pişirebilirsiniz.) İyice pişen havuçları blenderden geçirin ve püre haline getirin. Şekeri ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Nişastayı yarım fincan su ile çözdürüp havuçlu karışımın içine ilave edip çırpıcıyla karıştırarak pelte kıvamına gelinceye kadar pişirin. Eğer çok koyu olursa biraz su,cıvık gibi olacak olursa mısır nişastası ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Kıvamını alan havuç tatlısına irice çekilmiş fındık parçalarını ekleyin ve karıştırıp tatlının üzerine düzgünce yerleştirin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.



(Mahmure..)


__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet