IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 07 Şubat 2017, 10:51   #1
Çevrimiçi
Havuçlu 3 Renkli İrmik Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --




Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

• 1 litre süt
• 12 çorba kaşığı irmik
• 10 çorba kaşığı şeker
• 1 paket vanilya
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 2 çorba kaşığı kakao
• Yarım kg. havuç
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 çorba kaşığı mısır nişastası
• İrice çekilmiş fındık

Yapılışı:

Süt,irmik ve şekeri geniş bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişmeye bırakın. İrmik tatlısı koyulaşınca ocaktan alın vanilyayı ekleyip karıştırın. Tatlının yarısını bir kaba boşaltın ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırıp, soğuk su ile ıslatılmış kare borcam kalıbına dökün. Kalan sütlü tatlıya rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve kakaolu karışımın üzerine dökün. Havuçları ufak parçalara ayırın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip iyice pişene kadar haşlayın.(Havuçların daha çabuk pişmesi için rendeleyip soteledikten sonra da pişirebilirsiniz.) İyice pişen havuçları blenderden geçirin ve püre haline getirin. Şekeri ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Nişastayı yarım fincan su ile çözdürüp havuçlu karışımın içine ilave edip çırpıcıyla karıştırarak pelte kıvamına gelinceye kadar pişirin. Eğer çok koyu olursa biraz su,cıvık gibi olacak olursa mısır nişastası ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Kıvamını alan havuç tatlısına irice çekilmiş fındık parçalarını ekleyin ve karıştırıp tatlının üzerine düzgünce yerleştirin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.



(Mahmure..)



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Malzemeler:

• 1 litre süt
• 12 çorba kaşığı irmik
• 10 çorba kaşığı şeker
• 1 paket vanilya
• 1 portakal kabuğu rendesi
• 2 çorba kaşığı kakao
• Yarım kg. havuç
• 1 su bardağı toz şeker
• 3 çorba kaşığı mısır nişastası
• İrice çekilmiş fındık

Yapılışı:

Süt,irmik ve şekeri geniş bir tencereye alıp orta ateşte karıştırarak pişmeye bırakın. İrmik tatlısı koyulaşınca ocaktan alın vanilyayı ekleyip karıştırın. Tatlının yarısını bir kaba boşaltın ve kakaoyu ekleyip iyice karıştırıp, soğuk su ile ıslatılmış kare borcam kalıbına dökün. Kalan sütlü tatlıya rendelenmiş portakal kabuğunu ekleyip karıştırın ve kakaolu karışımın üzerine dökün. Havuçları ufak parçalara ayırın ve üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip iyice pişene kadar haşlayın.(Havuçların daha çabuk pişmesi için rendeleyip soteledikten sonra da pişirebilirsiniz.) İyice pişen havuçları blenderden geçirin ve püre haline getirin. Şekeri ekleyip 1-2 taşım kaynatın. Nişastayı yarım fincan su ile çözdürüp havuçlu karışımın içine ilave edip çırpıcıyla karıştırarak pelte kıvamına gelinceye kadar pişirin. Eğer çok koyu olursa biraz su,cıvık gibi olacak olursa mısır nişastası ekleyerek dengeleyebilirsiniz. Kıvamını alan havuç tatlısına irice çekilmiş fındık parçalarını ekleyin ve karıştırıp tatlının üzerine düzgünce yerleştirin. Buzdolabında en az 2 saat beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.



(Mahmure..)

__________________
#HerSeyCokGuzeℒoℒacak..ღ ❦
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
havuçlu 3 renkli irmik tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Havuçlu İrmik Tatlısı PySSyCaT Bebek Mamaları 0 17 Şubat 2016 15:06
Şeftalili İrmik Tatlısı AngeL Tatlılar 0 15 Ocak 2015 01:37
Kakaolu İrmik Tatlısı 2 AngeL Tatlılar 0 15 Ocak 2015 01:30
İki Renkli İrmik Tatlısı Sue Tatlılar 0 04 Temmuz 2012 17:53
Portakallı İrmik Tatlısı Lady Hamur İşleri 0 17 Temmuz 2010 10:20