Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06 Şubat 2019, 13:56   #1
Çevrimdışı
Tanem
Tefeci'nin Kızı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Zerde Tatlısı





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
1 çay bardağı kırık pirinç
6-7 su bardağı su (pirinç haşlanınca koyuluğuna göre ekleyin)
1 su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta (mısır, buğday ya da patates nişastası fark etmez)
1 çay bardağı su (nişastayı çözdürmek için)
1 çay kaşığı safran (zerdeçal)
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü (yoksa kuru üzüm olabilir)
Zerde Tatlısı (videolu) Tarifi Yapılışı
Su ve pirinç bir tencereye alınarak yaşlanmaya bırakılır.
Pirinçler iyice haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, biraz kaynatılır.
1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.
2-3 dk daha kaynatılıp kaselere pay edilir. Afiyet olsun.
Zerde tatlısı püf noktaları nelerdir?
Tatlınızı yaparken zerdeçal ve safranı beraber kullanabileceğiniz gibi sadece zerdeçal yada sadece safranda kullanabilirsiniz.
Nişastanın topaklanmaması için su ile açarak ilave etmelisiniz.
Zerde tatlısı ilk sıcağının çıkması beklendikten sonra dolaba kaldırılır ve soğuk bir şekilde servis edilir.
Dilerseniz tatlınızın üzerini kuş üzümü, antep fıstığı yada dolmalık fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet