IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 06 Şubat 2019, 13:56   #1
Çevrimdışı
Zerde Tatlısı


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
1 çay bardağı kırık pirinç
6-7 su bardağı su (pirinç haşlanınca koyuluğuna göre ekleyin)
1 su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta (mısır, buğday ya da patates nişastası fark etmez)
1 çay bardağı su (nişastayı çözdürmek için)
1 çay kaşığı safran (zerdeçal)
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü (yoksa kuru üzüm olabilir)
Zerde Tatlısı (videolu) Tarifi Yapılışı
Su ve pirinç bir tencereye alınarak yaşlanmaya bırakılır.
Pirinçler iyice haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, biraz kaynatılır.
1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.
2-3 dk daha kaynatılıp kaselere pay edilir. Afiyet olsun.
Zerde tatlısı püf noktaları nelerdir?
Tatlınızı yaparken zerdeçal ve safranı beraber kullanabileceğiniz gibi sadece zerdeçal yada sadece safranda kullanabilirsiniz.
Nişastanın topaklanmaması için su ile açarak ilave etmelisiniz.
Zerde tatlısı ilk sıcağının çıkması beklendikten sonra dolaba kaldırılır ve soğuk bir şekilde servis edilir.
Dilerseniz tatlınızın üzerini kuş üzümü, antep fıstığı yada dolmalık fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



Malzemeler
1 çay bardağı kırık pirinç
6-7 su bardağı su (pirinç haşlanınca koyuluğuna göre ekleyin)
1 su bardağı toz şeker
3 tatlı kaşığı nişasta (mısır, buğday ya da patates nişastası fark etmez)
1 çay bardağı su (nişastayı çözdürmek için)
1 çay kaşığı safran (zerdeçal)
1 yemek kaşığı gül suyu
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü (yoksa kuru üzüm olabilir)
Zerde Tatlısı (videolu) Tarifi Yapılışı
Su ve pirinç bir tencereye alınarak yaşlanmaya bırakılır.
Pirinçler iyice haşlanınca şeker, safran, güldüğü, dolmalık fıstık, kuş üzümü eklenir, biraz kaynatılır.
1 çay bardağı su ile nişasta eritilir ve tencereye eklenir.
2-3 dk daha kaynatılıp kaselere pay edilir. Afiyet olsun.
Zerde tatlısı püf noktaları nelerdir?
Tatlınızı yaparken zerdeçal ve safranı beraber kullanabileceğiniz gibi sadece zerdeçal yada sadece safranda kullanabilirsiniz.
Nişastanın topaklanmaması için su ile açarak ilave etmelisiniz.
Zerde tatlısı ilk sıcağının çıkması beklendikten sonra dolaba kaldırılır ve soğuk bir şekilde servis edilir.
Dilerseniz tatlınızın üzerini kuş üzümü, antep fıstığı yada dolmalık fıstık ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet Olsun..
__________________
''Zamanın Eli Değdi Bize
Artık Aynı Değiliz
İkimiz de''


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Cevapla

Etiketler
tatlılar, yemek tarifleri, yeni lezzetler, zerde tatlısı

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Oklava Tatlısı (Burma Tatlısı) Tarifi Tanem Tatlılar 0 01 Şubat 2019 02:55
Sütlü irmik tatlısı nasıl yapılır? Hafif ve pratik farklı sütlü irmik tatlısı tarifleri Sanem Tatlılar 0 11 Kasım 2018 21:06
Zerde PySSyCaT Osmanlı Türkçesi Sözlüğü 0 02 Ekim 2014 21:46
Zerde Cappy Tatlılar 0 04 Mayıs 2014 03:05
Rüyada zerde görmek Violent Rüya Tabirleri 0 22 Mart 2014 13:52