Tekil Mesaj gösterimi
Alt 19 Haziran 2019, 16:31   #1
Çevrimdışı
YaRen
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Tavuk Külbastılı Keşkek





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.




MALZEMELER
2 adet tavuk budu
6 adet kemiksiz tavuk kalça
Bir buçuk su bardağı aşurelik buğday
Yeteri kadar su
Üç buçuk su bardağı tavuk suyu
3 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, beyaz biber​

Tavukları marine etmek için:
1 çorba kaşığı domates salçası
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
2 çorba kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Tuz, karabiber

YAPILIŞI
Tavuk butlarını haşlayıp kemiklerinden ayırın ve didikleyin. Buğdayı bir tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ve haşlanmış tavuk etini ekleyip kaynatın. Ocaktan alın ve kapağı kapalı bir şekilde 1 gece bekletin. Ertesi gün ocağa oturtup 5-10 dakika kadar daha kaynatın. Tüm marine malzemesini bir kaba alıp karıştırın. Tavukları bu karışıma bulayıp buzdolabında en az3 saat bekletin. Kaynattığınız buğdayı geniş bir tencereye alın. Üzerine her defasında bir kepçe tavuk suyu ekleyerek tahta kaşık yardımıyla ezerek iyice dağılana kadar pişirin. Tereyağı, tuz ve beyaz biber ekleyip iyice karıştırın. Keşkek kıvam alınca servis tabağına alın. Marine ettiğiniz tavukları döküm tavada pişirin. Arzunuza göre dilimleyin ve keşkeğin üzerine koyarak servis edin.

__________________
Ruhum hep hayLaz kaLacak,
Üzgünüm hayat ßen " ßüyümeyeceğim.. "
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet