Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Eylül 2019, 04:52   #1
Çevrimiçi
BestSEO
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Bisküvili limonlu parfe





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bisküvili limonlu parfe tarifi için malzemeler
2 paket toz kremşanti
1.5 su bardağı soğuk süt
3 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
8-10 adet yulaflı bisküvi (Kepekli bisküvi de kullanabilirsiniz)
Bisküvili limonlu parfe Nasıl Yapılır
Bisküvili limonlu parfe ile ferahlayın!

Toz kremşantiyi ve sütü derin bir kaba alın. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin.
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları derin bir kaba alıp toz şeker, limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin. Mikserle 5 dakika çırpın. Karışımı buzdolabında beklettiğiniz kremşantiye azar azar yedirerek ekleyip mikserle 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Sonra da yumurta aklarını kremşantili karışıma azar azar yedirerek ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak robotta çekip toz haline getirdiğiniz bisküvileri ekleyip tekrar karıştırın.

Baton bir kalıbı streç film ile kaplayın ve parfe karışımın içine aktarıp üzerini streç film ile kapatın. Buzlukta 1 gece bekletin. Servis yapmadan 10 dakika önce kalıbı buzluktan çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Bisküvili limonlu parfenin üzerini limon dilimleri ve yaban mersini ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyip servis yapın.

lezzet.com

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet