IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  Mobil Sohbet, Sohbet ve Sohbet Odaları




Yeni Konu aç Cevapla
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 04 Eylül 2019, 04:52   #1
Çevrimdışı
Bisküvili limonlu parfe


-- Sponsor Baglantı --



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bisküvili limonlu parfe tarifi için malzemeler
2 paket toz kremşanti
1.5 su bardağı soğuk süt
3 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
8-10 adet yulaflı bisküvi (Kepekli bisküvi de kullanabilirsiniz)
Bisküvili limonlu parfe Nasıl Yapılır
Bisküvili limonlu parfe ile ferahlayın!

Toz kremşantiyi ve sütü derin bir kaba alın. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin.
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları derin bir kaba alıp toz şeker, limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin. Mikserle 5 dakika çırpın. Karışımı buzdolabında beklettiğiniz kremşantiye azar azar yedirerek ekleyip mikserle 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Sonra da yumurta aklarını kremşantili karışıma azar azar yedirerek ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak robotta çekip toz haline getirdiğiniz bisküvileri ekleyip tekrar karıştırın.

Baton bir kalıbı streç film ile kaplayın ve parfe karışımın içine aktarıp üzerini streç film ile kapatın. Buzlukta 1 gece bekletin. Servis yapmadan 10 dakika önce kalıbı buzluktan çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Bisküvili limonlu parfenin üzerini limon dilimleri ve yaban mersini ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyip servis yapın.

lezzet.com

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Bisküvili limonlu parfe tarifi için malzemeler
2 paket toz kremşanti
1.5 su bardağı soğuk süt
3 adet limonun rendelenmiş kabuğu ve suyu
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
8-10 adet yulaflı bisküvi (Kepekli bisküvi de kullanabilirsiniz)
Bisküvili limonlu parfe Nasıl Yapılır
Bisküvili limonlu parfe ile ferahlayın!

Toz kremşantiyi ve sütü derin bir kaba alın. Mikserle koyulaşıncaya kadar çırpın ve buzdolabında iyice soğuyana kadar bekletin.
Oda sıcaklığında bekleyen yumurtaların aklarını sarılarından ayırın. Sarıları derin bir kaba alıp toz şeker, limon kabuğu ve limon suyunu ilave edin. Mikserle 5 dakika çırpın. Karışımı buzdolabında beklettiğiniz kremşantiye azar azar yedirerek ekleyip mikserle 1-2 dakika daha çırpmaya devam edin.
Ayrı bir kapta yumurta aklarını kar haline gelinceye kadar çırpın. Sonra da yumurta aklarını kremşantili karışıma azar azar yedirerek ekleyip spatula ile karıştırın. Son olarak robotta çekip toz haline getirdiğiniz bisküvileri ekleyip tekrar karıştırın.

Baton bir kalıbı streç film ile kaplayın ve parfe karışımın içine aktarıp üzerini streç film ile kapatın. Buzlukta 1 gece bekletin. Servis yapmadan 10 dakika önce kalıbı buzluktan çıkarın ve servis tabağına ters çevirerek kalıptan çıkarın. Bisküvili limonlu parfenin üzerini limon dilimleri ve yaban mersini ile süsleyin ve bekletmeden dilimleyip servis yapın.

lezzet.com
__________________
Bir güldün yar sen dikeni elime batan
Seni dalından kopardım kan doldu avuçlarım..
  Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
radyo44.com.tr
Alt 10 Eylül 2019, 17:23   #2
Çevrimiçi
Cevap: Bisküvili limonlu parfe




Off çok güzel görünüyor

  Alıntı ile Cevapla

Cevapla

Etiketler
bisküvili, bisküvili parfe, limonlu parfe, parfe, parfe tarifi

Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Nescafeli Parfe AngeL Pastalar 0 06 Mayıs 2014 21:40
Ahududulu Parfe Ay Pastalar 1 31 Temmuz 2012 16:53
Böğürtlenli Parfe Liaaa Pastalar 0 16 Temmuz 2012 18:22
Cappucinolu Parfe N999 Pastalar 1 12 Mayıs 2012 01:51
Çilekli Parfe CheeRFuL Tatlılar 1 12 Mart 2009 07:06