Konu: Trunç Sosu
Tekil Mesaj gösterimi
Alt 28 Ekim 2019, 20:17   #1
Çevrimdışı
mCx Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Trunç Sosu




Trunç Sosu Tarifi İçin Malzemeler

2, 5 su bardağı trunç suyu
Silme 1 çay kaşığı tuz

Trunç Sosu Tarifi Yapılışı
Trunç Reçeli bitti. Ilıdı ipler alındı. İster kahvaltı için reçel, ister tatlı olarak tüketebilirsiniz. Kaynama süresini arttırıp. Mevlevi tatlısı olan MURABBA yapabilirsiniz. (reçelin tüm suyu çektirilir. Taneler meyve şekerlemesi gibi ikram edilir. ) Kabuklar kullanıldı. Suyununun bir kısmı kullanıldı. Tadı ekşi ve acı arası olan trunç suyundan 2, 5 su bardağı kaldı elimizde onu ne yapalım. TRUNÇ SOSU yapalım.

Nar ekşisi gibi salatalarınıza hoş aroma veren bir bir sos kaynatalım.

Büyük bir cezve işimizi görecektir. Cezveye trunç suyunu ve tuzu alalım.
Kaynamaya başlayınca altını kısıp 30 dakika kısık ateşte kaynatalım.
Uygun bir şişe, kap ne varsa içine alıp soğuyunca buzdolabında muhafaza edelim.
Her türlü salatada yarım ya da 1 yemek kaşığı kadar sos olarak kullanalım.
Tavuk marine ederken de limon kabuğu yerine kullanılabilir.

__________________
" Rabbi yessir velâ tuassir Rabbi temmim bi'l-hayr"♥


Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver