Tekil Mesaj gösterimi
Alt 13 Ocak 2020, 12:04   #1
Çevrimdışı
Ulker
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Azerbaycan Mutfağından:Tavuk Levengi




PİŞİRME
SÜRESİ
40 dakika

Tavuk Levengi Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk(Büyükse 1 adet)
3 adet soğan
200 gram ceviz
1 yemek kaşığı tuz
1/2 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı tereyağı(Eritilmiş)

Tavuk Levengi Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanları blenderle küçültün ve suyunu sıkıp saklayın.

Cevizi blenderle küçültün ve soğanın üzerine ekleyin.

Üzerine: Karabiber, tuz, toz şeker, tereyağı ve 3/4 salça ekleyip karıştırın.

Tavukların içini ve dışını tuzlayıp karabiberleyin, iyice salçalayın. Sonra karışımla tavukların içini doldurun ve bir tepsiye koyun.

Kalan salçayı soğanın suyuna karıştırın ve tepsiye ekleyin.

190 C önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar (40-45 dak.) pişirin.
Ara sıra çevirerek her tarafının kızarmasını sağlayın.

Yanına kazmaklı pilav çok yakışır, tepsinin dibindeki salaçalı-soğanlı sosu da servis etmeyi unutmayın. Afiyet olsun.

Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________
Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan