Azerbaycan Mutfağından:Tavuk Levengi
PİŞİRME
SÜRESİ
40 dakika
Tavuk Levengi Tarifi İçin Malzemeler
2 adet tavuk(Büyükse 1 adet)
3 adet soğan
200 gram ceviz
1 yemek kaşığı tuz
1/2 yemek kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı domates salçası
3 yemek kaşığı tereyağı(Eritilmiş)
Tavuk Levengi Tarifi Nasıl Yapılır?
Soğanları blenderle küçültün ve suyunu sıkıp saklayın.
Cevizi blenderle küçültün ve soğanın üzerine ekleyin.
Üzerine: Karabiber, tuz, toz şeker, tereyağı ve 3/4 salça ekleyip karıştırın.
Tavukların içini ve dışını tuzlayıp karabiberleyin, iyice salçalayın. Sonra karışımla tavukların içini doldurun ve bir tepsiye koyun.
Kalan salçayı soğanın suyuna karıştırın ve tepsiye ekleyin.
190 C önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarana kadar (40-45 dak.) pişirin.
Ara sıra çevirerek her tarafının kızarmasını sağlayın.
Yanına kazmaklı pilav çok yakışır, tepsinin dibindeki salaçalı-soğanlı sosu da servis etmeyi unutmayın. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Çiçek öldükten sonra istediğin kadar güneşi ol ,birdaha gökyüzne yeşermez |