Germknödel Tarifi
Germknödel Tarifi:
Vanilya sosu için:
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı şeker
1 yumurta sarısı
1 çorba kaşığı mısır unu (Ya da nişasta)
1 paket vanilya
Hamur için:
300 gr. un
10 gr. maya
30 gr şeker
1 yumurta ve 1 yumurtanın sarısı
50 gr. oda sıcaklığında tereyağı
1 tutam tuz
Yarım limon rendesi
180 ml. süt
İçine
100 gr. erik reçeli
Üzerine
1 tutam tarçın
20 gr. ögütülmüş haşhaş
20 gr. pudra şekeri
Tencereye sütü, şekeri koyup kaynatın. Bir kasede nişastayı, yumurta sarısını, vanilyayı yarım çay bardağı su veya sütle karıştırıp eritin. Bu karışımı tencereye ilave edin ve karıştıra karıştıra kısık ateşte pişirin. Pişince soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilediğiniz gibi kullanın.
Hamur kabına unu dökelim, ortasını açıp mayayı içine ufalayalım. Üzerine biraz şeker ekelim ve ilk sütümüzden de az döküp kenarlardan un alıp üstünü kapatalım ve 15 dk. bekleyelim. Maya kabarınca kapattığımız unun üzerine taşar. Diğer malzemelerin tümünü hamurumuza ekleyip ele yapışmayan bir hamur yoğuralım yalnız çok yumuşak olmamalı ama çok da katı olmaması gerekiyor. Hamuru üzeri kapalı olarak yaklaşık 40 dk. bekletin.
İyice kabardıktan sonra hamuru 6 parçaya bölün. Hamuru elinizle yaygın bir şekilde açıp içine reçeli koyup kapatarak beze yapalım. Bezeleri 20 dakika daha dinlendirdikten sonra yaygın bir tencereye su kaynatıp içine de 1 çay kaşığı tuz atın, bezeleri içine koyup altını kısın ve yaklaşık 10 dk. üzeri kapalı pişirin.
Sonra tencerenin kapağını açın ve bezeyi çevirin ve kapağı açık olarak 10 dk. daha diğer tarafını pisirin. Önceden hazırladığınız vanilya sosunu tabağa koyun, üzerine de bezemizi koyup ve vanilya sosumuzdan üzerine sürün. Tarçın, haşhaş ve pudra şekerini karıştırın ve üzerine sürün. Sıcak olarak servis yapın. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |