[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
Hamsikoli Tarifi İçin Malzemeler
500 gram kılçıkları ayıklanıp yıkanmış hamsi
1 demet pazı yoksa ıspanak
1 demet maydanoz
1 adet kabukları soyulmuş rendelenmiş domates
1 adet büyük baş kuru soğan
6-7 tane taze soğan
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz
Varsa bir çay kaşığı iç yağ
Karabiber ,kırmızı pul biber
3 su bardağı mısır unu
Sıcak su
Hamsikoli Tarifi Yapılışı
Sebzelerin hepsi yıkanarak, ince ince kıyılır.
Bir kabın içerisinde rendelenmiş domates, kurusoğan hepsi karıştırılır.
Üzerine ayıklanmış hamsileri eklenir. Varsa iç yağ bir çay kaşığı eklenir.
Tuz, karabiber, mısır unu, yağ ve sıcak su eklenerek, ekmek hamurundan biraz daha gevşek bir hamur yoğurulur.
Kıvamı ise koyu bir kek hamuru gibi olmalı.
Tepsi tereyağıyla yağlanarak, yapılan harcımız içerisine dökülür.
Üzerini düzlenerek 170 derecede ısıtılmış fırında, 1 saat kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun