04 Ocak 2021, 15:41 | #1 | |
Çevrimdışı ~ Lafazan.Net ~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0) | Hamsikoli [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Hamsikoli Tarifi İçin Malzemeler 500 gram kılçıkları ayıklanıp yıkanmış hamsi 1 demet pazı yoksa ıspanak 1 demet maydanoz 1 adet kabukları soyulmuş rendelenmiş domates 1 adet büyük baş kuru soğan 6-7 tane taze soğan 1 çay bardağı sıvı yağ Tuz Varsa bir çay kaşığı iç yağ Karabiber ,kırmızı pul biber 3 su bardağı mısır unu Sıcak su Hamsikoli Tarifi Yapılışı Sebzelerin hepsi yıkanarak, ince ince kıyılır. Bir kabın içerisinde rendelenmiş domates, kurusoğan hepsi karıştırılır. Üzerine ayıklanmış hamsileri eklenir. Varsa iç yağ bir çay kaşığı eklenir. Tuz, karabiber, mısır unu, yağ ve sıcak su eklenerek, ekmek hamurundan biraz daha gevşek bir hamur yoğurulur. Kıvamı ise koyu bir kek hamuru gibi olmalı. Tepsi tereyağıyla yağlanarak, yapılan harcımız içerisine dökülür. Üzerini düzlenerek 170 derecede ısıtılmış fırında, 1 saat kadar üzeri kızarana kadar pişirilir. Yapanlara yiyenlere afiyet olsun
__________________ Edeptir AŞK Sevdirenin Hürmetine... Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. | |
|
Etiketler |
hamsikoli, nefis tarifler |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| |
Benzer Konular | ||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Hamsikoli ( hamsili ekmek rize ) | Nur | Karadeniz Bölgesi | 5 | 19 Eylül 2011 20:53 |