Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04 Ocak 2021, 17:05   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Armut reçeli tarifi




Ocakta
6+ Kişilik
30-60 dk
Yapımı için malzemeler
500 gram armut
2 su bardağı su
1,5 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
3 adet karanfil
Yarım limonun suyu
Armut reçeli tarifi Nasıl yapılır?
Armutları soyup çekirdeklerini ve çekirdek yuvasını çıkarın.
Küp küp doğradığınız armutları tencereye alın.
Üzerine şekeri serpin ve suyu ilave edin.
Kısık ateşte pişirmeye başladığınız reçele karanfilleri ve tarçın çubuğunu ilave edin.
Ara sıra karıştırarak kıvam alana ve rengi değişene kadar reçeli pişirin.
Rengi koyulaşan reçelin içinden tarçını ve karanfilleri çıkarıp limon suyunu ilave edin.
Oda sıcaklığında soğuttuğunuz reçeli bir kavanoza koyup ağzını sıkıca kapatın.
Serin ve güneş almayan bir yerde saklayabilirsiniz.

Afiyet olsun…

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan