Patlicanli Şehriye Pilavi
Malzemeler
3 su bardağı şehriye
3 çorba kaşığı tereyağ
ı4 çorba kaşığı badem
2 adet orta boy patlıcan
300 gr kuşbaşı et
2 çorba kaşığı sıvı yağ
8-10 dal maydanoz
Yeterince sıcak su
Tuz, pul biber
Kızartmak için sıvı yağ
Tarif
Sıvıyağı bir tencereye alın.
Etleri sularını salıp tekrar çekinceye kadar kavurun.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyerek yumuşayana kadar pişirip kenara alın.
Bademlerin kabuklarını çıkarmak için sıcak suda bekletin ve yapışmaz yüzeyli bir tavada renkleri dönene kadar kavurun
sonra bunu da bir tabağa alın.
Tereyağını eritip şehriyeleri kavurun.
Üzerini geçecek kadar sıcak su ve tuzunu ilâve edip orta ateşte pişmeye bırakın.
Patlıcanları küp şeklinde doğrayıp acısını gidermek için tuzlu suda bekletin.
Kurulayıp sıvı yağda kızartın.
Şehriyeler suyunu çekince altını kapatıp tencerenin üzerine kâğıt havlu kapatın.
5 dakika dinlendirip üzerine eti, patlıcanları ve bademleri ilâve edin.
Maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın. |