| Tevenk Sarma
Tevenk Sarma Tarifi İçin malzemeler - 200 gr salamura yaprak
- 1 su bardağı yarma
- 1 su bardağı ince bulgur
- Tuz
- Su
Üzeri için: - 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 adet soğan
- 400 gr yoğurt
Sos için: - 2 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı un
Tevenk Sarma Nasıl Yapılır? - Yarma ve bulgur tuz koyularak su içerisinde yumuşayana kadar bekletilir.
- Yumuşadıklarında yoğurulur.
- Asma yaprakları harç ile doldurulur ve tencereye dizilir.
- Sos için un ve su karıştırılır, tavada eritilmiş yağların üzerine eklenerek kaynatılır, kıvam aldığında sarmaların olduğu tencereye dökülür.
- Sarmalar dağılmasın diye üzerlerine tabak koyulur ve su eklenerek pişmeye bırakılır.
- Üzeri için olan soğan iri yemeklik doğranır ve zeytinyağında karamelize edilir ve kenara alınır.
- Yumurta ve yoğurt çırpılır. Kaynama noktasına gelmeyecek şekilde pişirilir.
- Pişen sarmalar tabağa alınır, üzerlerine önce yoğurt ardından karamelize soğan eklenerek servis edilir. Afiyet olsun.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |