Tekil Mesaj gösterimi
Alt 14 Ocak 2022, 23:01   #1
Çevrimdışı
PySSyCaT
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Avokadonun Faydaları








Anavatanı Meksika olup dünya üzerinde yaklaşık 500 çeşide sahip olan avokado, ülkemize 1970’lerde denenmek üzere gelmiş ve Akdeniz sahil şeridindeki subtropikal iklim kuşağı sayesinde bazı türleri yetişmeye uygun sonuç vermiş. Özellikle Antalya’nın Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde yoğun yetiştirilen ve 1980’lerden sonra popülerliği de artan avokado, çocuklardan, yetişkinlere, spor yapanlardan, sağlıklı beslenmeye önem veren kişilere kadar geniş bir kitle için oldukça faydalı bir meyve.

Yüksek Besin Değerlerine Sahiptir

► A, C ve E vitaminleri bakımından oldukça zengin olan avokado aynı zamanda diğer meyvelere kıyasla düşük şeker, yüksek protein oranına sahiptir.

► Sağlıklı kemiklerin korunması için kalsiyum emilimini arttıran K vitamini deposudur.

► Hamileler için gerekli olan folik asit ihtiyacını yüksek oranda karşılar.

► Muza göre %35 fazla potasyum içerir.

► Avokado tek başına tüketildiğinde oldukça besleyici. Ancak bunun yanı sıra, başka sebzelerle birlikte tüketildiğinde, bu sebzelerin değerlerini de arttırıcı özelliğe sahip. A, D, E ve K vitaminleri ile bazı antioksidanlar (likopen, beta karoten gibi) sadece yağda çözülebilmekte. Avo[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]nun içindeki yağlar da birlikte tüketildikleri diğer sebzelerdeki bu vitaminlerden sağlanacak faydanın çok daha fazla olmasına aracılık ediyor. Yapılan araştırmalara göre avokadonun salatalarda kullanımı antioksidan emilimini 2,6 kattan 15 kata kadar arttırabiliyor.



Kalp, bağırsak, göz sağlığı için faydalıdır. Tansiyonu dengeler, kilo kontrolünde yardımcıdır.

► Kalp sağlığını destekler. Avokado içeriğindeki yağın yüzde 75’i, tekli doymamış oleik yağ asitlerini içerir. Bu yağ asitlerinin, kalp damarlarında tıkanma ve daralmaya neden olan kolestorolü (LDL) düşürücü etkisi bulunur.

► Yüksek potasyum ve düşük sodyum içerdiği için tansiyonu dengeler.

► İçeriğindeki lutein sayesinde göz sağlığını korur.

► Avokadonun glisemik indeks yükünün yaklaşık sıfır olması beklenir. Böylece kan şekeri kontrolü ve kilo yönetimi gibi durumlarda yardımcı olabilir.

► İçerdiği lif sayesinde probiyotik etkiye sahiptir ve bağırsaklardaki faydalı bakterileri besler.

► Karbonhidrat, protein ve yağın metabolizmadaki düzenlemesine yardımcı olur.


TappTaze..

__________________
#MustafaKemaLAtatürkTorunuyum..ღ ❦

{22~02~`22..∞}
{09~09~`22..ღ}

Konu PySSyCaT tarafından (15 Ocak 2022 Saat 01:19 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet odaları Benimmekan Mobil Sohbet