Tekil Mesaj gösterimi
Alt 11 Aralık 2022, 20:34   #1
Çevrimdışı
CORDON BLEU
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cenova Usulü Pestolu Makarna (italya mutfağı)




Malzemeler

  • 1 paket linguine makarna (Tarifte spagetti kullanıldı)
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 avuç yeşil fasulye
  • 200 g pesto sos
Pesto sos için
  • 1 demet fesleğen
  • 2 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 1-2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı parmesan peyniri rendesi (Veya çok keskin kokulu olmayan eski kaşar peyniri)
  • 50-75 ml sızma zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber






Cenova Usulü Pestolu Makarna
Nasıl Yapılır



  1. Pesto sos için büyük bir havanda önce sarımsağı tuz ile ezin. Fıstık, fesleğeni de ilave ederek ezmeye devam edin.
  2. Son olarak zeytinyağını ekleyerek karıştırın ve krema kıvamına getirin. Daha sonra bir kaba alarak peynir rendesini ilave edin. (Arzu edilirse parça peynirler havanda beraber ezilebilir.)
  3. Tercih ettiğiniz makarnayı paket talimatına göre, çok yumuşak olmayacak şekilde, al-dente pişirin. Pişimin son 4-5 dakikasında ince veya uzunlamasına kesilmiş yeşil fasulyeyi ekleyin.
  4. Patatesi kabuklu veya soyarak küp şeklinde doğrayın ve tuzlu suda haşlayın.
  5. Pesto sos, haşlanmış spagetti ve patatesi 1-2 kaşık pişme suyu ilavesi ile karıştırın. Üzerine sızma zeytinyağı ve ekstra parmesan peyniri rendesi gezdirerek servis edin.


lezzet





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan