Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli (italya mutfağı)
Malzemeler Hamur için - 200 g beyaz un
- 50 g irmik unu
- 8 adet yumurta sarısı
- 5 ml zeytinyağı
- 1 tutam tuz
Ravioli iç harcı için - 200 g Ricotta peyniri (Rendelenmiş)
- 100 g Grana Padano peyniri (Rendelenmiş)
- 100 g Pecorino Romano peyniri (Rendelenmiş)
- 100 g Fontina peyniri (Rendelenmiş)
- 70 g siyah trüf mantar (Doğranmış)
- 1 tutam tuz
- 1 tutam karabiber
Grana padano sos için - 100 g Grana Padano peyniri
- 100 g krema
Üzeri için - 50 ml Dömi Glas sos
- 50 g patlamış kinoa
- 30 ml maydanozlu zeytinyağı
Peynirli Ve Trüf Mantarlı Ravioli Nasıl Yapılır - Hamur için gerekli tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın ve kıvamlı bir hamur elde edene kadar yoğurduktan sonra 2 saat süreyle dinlendirin.
- İç harç malzemelerini bir kaba alarak karıştırın.
- Dinlendirdiğiniz hamuru 2 bezeye bölerek, her bir bezeyi 1 mm kalınlığında açın. İki beze arasına iç harcı, mantı içi gibi düzenli aralıklarla yayın ve içinde hava kabarcığı bırakmamaya dikkat ederek kapatın.
- İç harca dikkat ederek kenar kısımlarının üzerinden tırtıklı bir kesici yardımıyla geçip yapışmalarını ve şekil almalarını sağlayın. Unlu bir bezin üzerine alarak dinlendirin.
- Grana Padano sosu için peynir ve kremayı benmari usulü eritin.
- Ravioliyi kaynayan suda 3-4 dakika süreyle pişirin.
- Servis tabağının zeminine Grana Padano sosunu yayın ve haşladığınız ravioliyi üzerine koyun. Son olarak dömi glas sos, maydanozlu zeytinyağı ve patlamış kinoayı ekleyerek servis edin.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |