Yeşil Biberli Biftek (uzakdoğu mutfağı)
Malzemeler - 150 g bonfile
- 50 g çarliston biber
- 20 g kapya biber
- 70 g soya filizi
- 1 çay kaşığı toz zencefil
- 1 çay kaşığı sarımsak (Ezilmiş)
- 80 g renkli biber
- 25 g karamelize soğan
- 40 ml zeytinyağı
- 1/2 adet kırmızı soğan
- Fesleğen yaprağı
- 1 çay kaşığı beyaz susam
Eti marine etmek için - 1 diş sarımsak
- 25 g zeytinyağı
- 1 çay kaşığı susam yağı
- 1 çay kaşığı togarashi (Japon baharat karışımı)
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
- Karabiber
- 1 kaşık balık oyster sos
Sos için - 1 g zencefil
- 12 ml soya sosu
- 1 ml zeytinyağı
- 1 ml susam yağı
- 1 g togarashi
- 1 g tuz
- 1 g karabiber
- 1 g kırmızı toz biber
- 1 g bulyon
- 1 ml oyster sos
- 2 g şeker
Yeşil Biberli Biftek Nasıl Yapılır - Derin bir kaseye eti marine etmek için gerekli tüm malzemeyi alarak karıştırın ve eti en az 30 dakika süreyle marine edin.
- Soya filizi ve fesleğen hariç tüm sebzeleri yağda soteleyin.
- Sos için gereken malzemeleri bir tavada ısıtın. Sosun yarısını daha sonra eklemek üzere ayırın ve kalan sosa önceden sotelediğiniz sebzeleri ve eti ekleyerek 20 dakika pişirin.
- Daha sonra kalan sos, soya filizi ve fesleğeni de ekleyerek soya filizi hafif yumuşayana kadar pişirmeye devam edin ve servis tabağına alarak sıcak servis edin.
lezzet Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |