29 Aralık 2022, 19:16
|
#1 |
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Havyar, Kuşkonmazlı, Mousseline Soslu Kalkan
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
MALZEMELER
Yarım kg taze kuşkonmaz
1 tatlı kaşığı tereyağı
2 adet kalkan fileto
1 çorba kaşığı havyar
Mousseline sos için:
2 adet yumurtanın akı
6 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet kıyılmış arpacık soğan
Tuz, karabiber YAPILIŞI
Derin bir tencerede kaynayan suya tuz ve bir tatlı kaşığı tereyağı ile kuşkonmazları ekleyerek 15 dakika kadar pişirin. Mousseline sos için, 2 adet yumurta akını, çok az suyla, benmari yöntemiyle (sıcak su dolu bir tencerenin içine yerleştireceğiniz bir kapta) koyulaşana dek çırpın. 6 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağı, tuz, karabiber ve arpacık soğanı ekleyin. İri parçalar halinde doğranmış 2 adet kalkanı tavada 5 dakika kadar kızartın. Servis tabağına kızarmış kalkanları alın. Üzerine ve etrafına mousseline sostan gezdirin. Haşlanmış kuşkonmazları da tabakta yanyana dizin. Havyarı da tabağa alarak, servis yapın.
Alıntı |
| |