Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Mayıs 2023, 20:14   #1
Çevrimdışı
Sarya Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Beşamel Soslu Ve Tavuklu




Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin malzemeler


Krep (akıtma) hamuru için;
  • 3 adet yumurta &
  • Yarım tatlı kaşığı tuz &
  • 350 ml süt
  • 200gr un (1.5 su bardağı)
  • 1 silme çay kaşığı kabartma tozu
  • İç tavuk karışımı için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 göğüs parçası haşlanmış tavuk (didilmiş)
  • 1 tatlı kaşığı salça (domates &
  • 2 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 tutam tuz &
  • 1 konserve garnitür
Beşamel sos için;
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım bardak un
  • 750 ml süt &
  • 2 tutam tuz &
  • 2 avuç kaşar rendesi
Üzeri için;
  • 250 gram rendelenmiş kaşar


Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Nasıl Yapılır?


  • Krep hamuru için bir kapta tuz ve yumurtaları karıştırmaya başlıyoruz.
  • Karıştırırken öncelikle sütü ekliyoruz, arkasından bir kaç seferde unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Krepleri tek tek yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
  • Krep iç harcını, yağ ve tavuk etiyle hazırlamaya başlıyoruz. Salça ve baharatları ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. En garnitürü ve tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.
  • Beşamel sosu, sos tavasında yağ ve unu ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Un kokusu çıkana kadar kavurup, süt ve tuzu ilave ediyoruz.
  • Koyulaşana kadar pişirip, ocağı kapattıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip karıştırıyoruz.
  • En son, kreplere iç harcı ekleyip, üstüne beşamel sosu döküyoruz. Katlayıp kapattıktan sonra, üstüne yine beşamel sos döküp, kaşar serpiyoruz.
  • Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika, üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
lezzet




Konu Sarya tarafından (30 Mayıs 2023 Saat 20:15 ) değiştirilmiştir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan