🔔 Çevrimdışı bildirim almak ister misiniz?
Bir konuya etiketlendiğinizde, özel mesaj aldığınızda, bir mesajınız alıntılandığında forumda olmasanız bile anlık bildirim almak için lütfen izni verin.
Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Tarifi İçin malzemeler
Krep (akıtma) hamuru için;
3 adet yumurta &
Yarım tatlı kaşığı tuz &
350 ml süt
200gr un (1.5 su bardağı)
1 silme çay kaşığı kabartma tozu
İç tavuk karışımı için;
1 yemek kaşığı tereyağı
2 göğüs parçası haşlanmış tavuk (didilmiş)
1 tatlı kaşığı salça (domates &
2 çay kaşığı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
2 tutam tuz &
1 konserve garnitür
Beşamel sos için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım bardak un
750 ml süt &
2 tutam tuz &
2 avuç kaşar rendesi
Üzeri için;
250 gram rendelenmiş kaşar
Beşamel Soslu Ve Tavuklu Krep Sarma Nasıl Yapılır?
Krep hamuru için bir kapta tuz ve yumurtaları karıştırmaya başlıyoruz.
Karıştırırken öncelikle sütü ekliyoruz, arkasından bir kaç seferde unu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Krepleri tek tek yağsız tavada arkalı önlü pişiriyoruz.
Krep iç harcını, yağ ve tavuk etiyle hazırlamaya başlıyoruz. Salça ve baharatları ekleyerek sotelemeye devam ediyoruz. En garnitürü ve tuzunu ekleyip ocaktan alıyoruz.
Beşamel sosu, sos tavasında yağ ve unu ekleyerek kavurmaya başlıyoruz. Un kokusu çıkana kadar kavurup, süt ve tuzu ilave ediyoruz.
Koyulaşana kadar pişirip, ocağı kapattıktan sonra kaşar peynirini de ekleyip karıştırıyoruz.
En son, kreplere iç harcı ekleyip, üstüne beşamel sosu döküyoruz. Katlayıp kapattıktan sonra, üstüne yine beşamel sos döküp, kaşar serpiyoruz.
Önceden 175 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 45 dakika, üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.
lezzet
Konu Sarya tarafından (30 Mayıs 2023 Saat 20:15 ) değiştirilmiştir.