Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Aralık 2023, 03:07   #1
Çevrimdışı
Sarya
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
HAMSİ PİLAVI




[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

HAMSİ PİLAVI


MALZEMELERİ

1,5 kilo hamsi
3 adet soğan (rendelenmiş)
2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1,5 su bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı karabiber
Tuz
Maydanoz
2 su bardağı sıcak su ( pilav için )
Tereyağı
Sıvı yağ


HAMSİ PİLAVI NASIL YAPILIR?

Hamsiler güzelce ayıklanır ve kılçıkları temizlenip yıkanır.
Hamsiler suda bekletilir ve tuz, limon suyu eklenir. Bu sayede hamsi kokusu pilava sinmez. En az 20 dakika.
Kuş üzümleri bir kaseye alınıp ılık suda bekletilir.
Pirinçler yıkanıp sıcak suda tuz eklenip bekletilir.
Tencereye tereyağı ve sıvı yağ koyulur. Soğanlar eklenip kavrulur.
Fıstıklar eklenip kavurmaya devam edilir.
Kuş üzümlerinin suyu süzülür ve tencereye eklenir.
Karabiber, yenibahar, tuz eklenir.
Pirinçler eklenip suyu da eklenip kısık ateşte pişirilir.
Pişince maydanoz eklenip karıştırılır.
Borcam tereyağıyla iyice yağlanır ve hamsiler dizilir.
İç harcı eklenip gene hamsi dizilir.
Üzerine çok az sıvı yağ dökülür.
180 derece fırında 25 dakika kızarana kadar pişirilir. Bende bir Rizeli olarak yöresel yemeğimizi paylaşmak istedim.

Afiyet olsun.

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları tatlim sohbet Mobil Chat