23 Mart 2024, 16:13
|
#1 |
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
| Yöresel Güzelliklerden: Trakya Kapama Tarifi
Trakya Kapama Tarifi İçin Malzemeler Trakya kapamanın tavukları için:
12adettavuk baget
1adetkuru soğan(orta boy)
2tatlı kaşığıtuz
1tatlı kaşığıtane karabiber
1adethavuç
5dalmaydanoz sapı
1adetdefne yaprağı
2litresoğuk su Trakya kapamanın pilavı için:
4yemek kaşığızeytinyağı
2yemek kaşığıtereyağı
2adetkuru soğan(orta boy)
3su bardağıbaldo pirinç
1su bardağıpilavlık bulgur
1çay kaşığıtuz
1çay kaşığıkarabiber
1yemek kaşığıkuru nane
1çay kaşığıtoz kırmızı biber
1litretavuk suyu Trakya Kapama Tarifi Nasıl Yapılır ?
1 - Tavuk kapama için ilk olarak tavukları derin bir tencereye alın. Üzerine soyulmuş soğan, iri doğranmış havuç, maydanoz sapları, tuz, tane karabiber ve defne yaprağını da koyduktan sonra suyu ekleyin.
2 - Tencereyi ocağa alın ve altını yüksek ateşte açın. Kaynama başladıktan sonra altını kısın ve kapağını kapatın. Üzerinde köpük oluşursa kaşıkla mutlaka alın. Tavuklar yumuşayınca tencereyi ocaktan alın. Tavukları içinden alıp suyunu ayrı bir yere süzün.
3 - Pilav için pirinçleri sıcak tuzlu suda en az yarım saat bekletin, ardından süzüp yıkayın ve kuruması için süzgeçte bekletin. Geniş bir tava ya da tencerede zeytinyağı ve tereyağını ısıtın, yemeklik küpler halinde doğranmış soğanları biraz tuzla yumuşayana kadar kavurun. Tavaya pirinçleri ekleyin.
4 - Bulguru da ekleyip dışları kavrulana kadar yüksek ateşte pişirin. Son olarak baharatları da ekleyip ocaktan alın.
5 - Pilav karışımını geniş bir fırın tepsisine aktarın, tavukları üzerine dizin ve sıcak tavuk suyunu da ekleyip önceden ısıtılmış 200 derecelik fanlı fırında pilav suyu çekip tavukların üzeri kızarana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
6 - Fırından çıkan kapamayı 10-15 dakika oda sıcaklığında demlendirin ve servis edin.
7 - Trakya kapama hazır. Afiyet olsun!
__________________ Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir. |
| |