Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Mart 2024, 17:57   #1
Çevrimdışı
KoJiRo Doğrulanmış Üye
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç





Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç Tarifi İçin Malzemeler

500 gram kuzu kuşbaşı et
2 adet büyük boy patlıcan
3-4 adet domates
3 adet yeşil biber
2-3 adet cin biber
1 adet kuru soğan
Yarım yemek kaşığı tereyağı
Yarım yemek kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

Patlıcanları kızartmak için;

Sıvı yağ

Kaşarlı Patlıcanlı Porsiyonluk Güveç Tarifi Nasıl Yapılır ?

1 - Önce patlıcanları alacalı soyarak,tuz eklenmis suda bekletelim ve süzdürüp kuruluyalım.
2 - Tavaya sıvı yağ ekleyelim,yağ ısınınca patlıcanları hafif kızartalım fazla yağını alsın diye, havlu peçetenin üzerine alalım.
3 - Tavadaki yağı boşaltıp,etleri aynı tavada kapağı kapalı şekilde et suyunu salıp ,tekrar çekinceye kadar etleri kısık ateşte pişirelim.
4 - Yemeklik doğranmış kurusoğanı ve sarımsağı,tuzunu ,baharatları ekleyip kavuralım.
5 - Ardından biberleri ,salçayı tereyağını ekleyip kavuralım.
6 - Domatesleri ekleyelim,domatesleri fazla ezilmeden sıcak suyunu ekleyip kısık ateşte hafif sulu kalacak şekilde pişirip ocaktan alalım.
7 - Güveçlerin altlarına patlıcanı,üzerine pişirmiş olduğumuz et soteyi, paylaştırıp,üzerine rendelenmiş kaşarı serpelim.
8 - 200 derecede ısınmış fırında kaşarlar eriyinceye kadar pişirelim.
9 - Sıcak olarak servise hazır edelim. Afiyet olsun.

__________________

Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan sohbet odaları