Somonlu Lazanya
Somonlu Lazanya için
Malzemeler
İç harcı için:
300 gr taze somon fileto (derisiz ve kılçıksız)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 su bardağı doğranmış ıspanak veya pazı
Yarım su bardağı krema
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı un
2,5 su bardağı süt
1/4 çay kaşığı muskat rendesi
Tuz, beyaz biber
Diğer:
6–8 adet lazanya yaprağı (ön pişirme gerekliyse haşlanmış)
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar veya parmesan peyniri
İnce kıyılmış dereotu veya frenk soğanı (servis için)
Somonlu Lazanya
Nasıl Yapılır
Somonu küp küp doğrayın. Zeytinyağında soğan ve sarımsağı soteleyin.
Somonu ekleyin, renk alana kadar pişirin.
Krema ve yeşillikleri (ıspanak veya pazı) ekleyip birkaç dakika pişirin. Baharatlarla tatlandırın.
Tereyağını eritip unu kavurun. Sütü azar azar ekleyin, sürekli çırpın.
Kaynayıp koyulaşınca muskat, tuz ve beyaz biber ekleyin. Ocaktan alın.
Fırın kabına beşamel sos sürün. Üzerine lazanya yaprağı, somonlu harç, beşamel sos dizin. Bu şekilde kat kat devam edin.
En üste beşamel sos ve rendelenmiş peynir koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 25–30 dakika pişirin.
Fırından çıkınca 10 dakika dinlendirin. Servis öncesi ince kıyılmış dereotu serpin ve servis edin. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |