Begova Çorbası
Begova çorba, özellikle Balkan mutfağında yer alan, zengin ve doyurucu bir çorbadır. Damakları şenlendiren, et ve sebzelerin buluştuğu geleneksel bir sıcaklık. İşte begova çorbası tarifi:
Begova Çorbası için Malzemeler
4 adet tavuk göğsü
2 adet havuç
3 adet patates
2 su bardağı kuru bamya
2 adet defne yaprağı
2 yemek kaşığı un
5 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet maydanoz
Terbiyesi İçin
2 yemek kaşığı un
50 ml krema
1 adet limonun suyu
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Begova Çorbası Nasıl Yapılır
Begova çorbası tarifi için öncelikle tavuk göğüslerini bir tencereye alın, üzerini geçecek kadar su ekleyin. Defne yapraklarını da ekleyin. Tavuklar yumuşayıncaya kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlayın . Ardından tavukları çıkarın ve küçük parçalara ayırın.
Havucu ve patatesi küp küp doğrayın. Bamya eğer kuru ise önceden sıcak suda bekletip yumuşatın.
Başka bir tencerede tereyağını eritip, doğranmış havuç ve patatesleri ekleyin. Sebzeler hafifçe yumuşayana kadar kavurun.
Kuru bamyayı ekleyip birkaç dakika daha kavurun.
2 yemek kaşığı unu ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin.
Haşladığınız tavuk suyu ve yaklaşık 6-7 su bardağı su ekleyin. Karıştırarak kaynamaya bırakın.
Haşlanmış tavuk parçalarını ekleyin ve çorbayı 15-20 dakika daha pişirin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Ayrı bir kapta, terbiyesi için un, krema, limon suyu, yumurta, tuz ve karabiberi karıştırın. Karışımı çorbanın sıcak suyundan birkaç kaşık alarak topaklanmaması için ılıtın.
Ardından bu karışımı çorbaya ekleyin ve karıştırın.
Çorba kaynadıktan sonra, ince doğranmış maydanozu ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
Begova çorbası servise hazır. İsterseniz limon dilimleri ile süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun. Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz.. |