| TEMPURA SOSLU ÇITIR KABAK KIZARTMASI
MALZEMELER
500 gr kabak
200 gram un
200 ml maden suyu (buz gibi soğuk)
1 çay kaşığı tuz
Taze çekilmiş karabiber
Pul Biber
BULAMAK İÇİN
2 çorba kaşığı un
Kızartma yağı
YAPILIŞI
Kabakları yıkayıp 2-3 mm kalınlığında verev veya parmak kalınlığında şerit şeklinde doğrayın. Tempura sosu için büyükçe bir kasede un ve tuz, karabiber kırmızı pul biberi ekleyin.
Maden Sodasını yedire yedire karıştırarak ilave edin. İyice karıştırıp pürüzsüz ve bozadan biraz daha koyu bir kıvam olacak şekilde çırpın. Tempura sosunu hazırladıktan sonra buzdolabında en az 1-2 saat soğuması için dinlendirin . (Sos soğuyup dinlenirse kızartmalarınız daha çıtır çıtır olur. )
Soğuyan sosu çıkarıp tekrar güzel bir şekilde yeniden bir karıştırın. Kızartma tavasında yağı koyup kızdırın. Yağ kızıncaya kadar 2 çorba kaşığı un ile dilimlenmiş kabakları unlayın ve fazla unları silkeleyerek bir tarafa alın. (Tempure sos kabaklara güzel tutunması için unlama işlemini yapmak önemlidir)
Unlanmış kabakları tempura sosa iyice batırıp üzerindeki sosu biraz akmasını sağlayın ve sonra kızgın yağa atarak kızartın. Kızaran tempura soslu kabakları Servis tabağına havlu kağıt serip üzerine alın. Çıtırlığı gitmeden yanında sarımsaklı yoğurt veya domates sosu ile servis edin.
Afiyet Olsun Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
aLinti
__________________
Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..
Konu meLanie tarafından (31 Temmuz 2025 Saat 15:10 ) değiştirilmiştir.
|