Tekil Mesaj gösterimi
Alt 30 Eylül 2025, 22:14   #1
Çevrimiçi
meLanie Doğrulanmış Üye
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haluçka Çorbası ( Samsun )




Haluçka Çorbası için Malzemeler
1 Bardak Haşlanmış Nohut
1 Adet Kalçalı But
2 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Yemek Kaşığı Sıvıyağ (Tereyağın yanmasını engeller)
2 Yemek Kaşığı Salça
Tuz


Hamuru İçin
1 Bardak Su
Un (Aldığı kadar ilave edilir ve hamur sert olmalıdır.)
1 Adet Yumurta
1 Tatlı Kaşığı Tuz
Haluçka Çorbası
Nasıl Yapılır
Tavuk bir tencere içerisinde haşlanır.
Soğuduktan sonra didiklenir.
Derin bir kasede hamurun malzemeleri yoğurulur.
Yoğurulan hamurdan küçük parçalar koparılıp elde yuvarlanır. (Şekli ve boyutu arpa şehriye şeklinde olmalıdır.)
Un serpilmiş bir tepsiye hamurlar koyulur. (Yapışmaması için)
Unlar hamurdan elenir ve kaynamış tavuk suyuna eklenir.
Tüm hamurlar suyun yüzeyine çıktığı zaman tavuk ve nohut eklenir.
Ayrı bir tava içerisinde salça yağ ile kavrulur.
Kaynayan suya salçada eklendikten sonra 10 dk karıştırılarak pişirilir ve servis edilir. Afiyet olsun.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.



aLInti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklamver bizimmekan reklamver