Tekil Mesaj gösterimi
Alt 07 Kasım 2025, 12:46   #1
Çevrimiçi
meLanie Doğrulanmış Üye
~ Bizimkiler.Net~
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Buzluğa Atarken Lezzetini Koruyan 8 Gıda




Bazı gıdalar doğru şekilde dondurulduğunda lezzetini neredeyse hiç kaybetmez. Börek, köfte ve mantı gibi hamur işleri ve etler buzlukta uzun süre tazeliğini korur. Taze fasulye, çorba ve meyve püresi de doğru hazırlıkla çözüldüğünde ilk günkü tadını verir. Böylece hem israf önlenir hem de pratik, lezzetli öğünler her zaman elinizin altında olur.

Buzluk, doğru kullanıldığında mutfakta zaman kazandıran en büyük yardımcıdır. Özellikle önceden hazırlanmış yemekler, yoğun günlerde hayat kurtarır. Gıdaları dondurmadan önce porsiyonlamak ve hava almamasına dikkat etmek lezzeti korur. Çözüldüğünde taze tadını veren yiyeceklerle her mevsim pratik sofralar kurmak mümkündür.


Börek
Pişirmeden dondurulan börekler, çıkarılıp fırına atıldığında tazeliğini korur. İç harcı çok sulu olmadıkça hamur kıvamını kaybetmez. Börekleri tek tek yağlı kâğıda sararak dondurmak çözdürmeyi kolaylaştırır. Fırından çıktığında çıtır dokusunu aynen korur. Özellikle su böreği ve kol böreği bu yönteme çok uygundur.

Çorba
Özellikle mercimek, ezogelin ve sebze çorbaları buzluk dostudur. Soğuduktan sonra porsiyonluk kaplara koymak en ideali olur. Çözüldüğünde sadece bir taşım kaynatmak yeterlidir. Lezzetinde kayıp olmaz, hatta dinlendikçe aroması artar. Yoğun günlerde hazır bir öğün gibidir.

Kek
Dilimlenip streç filme sarıldığında nemini kaybetmez. Çözülünce yumuşacık dokusuyla taptaze kalır. Meyveli ya da kakaolu kekler bu yöntemde en iyi sonucu verir. Üzerine pudra şekeri serpip servis edildiğinde fırından yeni çıkmış gibi olur. Ani misafirlerde hayat kurtarır.


Köfte
Baharatlı köfteler dondurulduğunda hem formunu hem aromasını korur. Pişirmeden önce buzdolabı poşetlerine porsiyonluk şekilde koymak pratik olur. Köfteler oda sıcaklığına geldikten sonra tavada pişirebilirsiniz. Kıymanın kıvam alması için içerisine galeta unu ekleyebilirsiniz.

Mantı
Hamur kısmı buzlukta formunu mükemmel korur. Dondurmadan önce unlayarak karıştırmak yapışmayı önler. Donmuş halde kaynayan suya atıldığında dağılmaz. İç harcı hem kıvam hem lezzet açısından taze kalır. Yanına yoğurtla servis edildiğinde hiçbir fark hissedilmez.

Meyve püresi
Elma, muz, çilek gibi meyveler püre haline getirilip buz kalıplarında saklanabilir. Smoothie, tatlı veya bebek maması için pratik bir çözümdür. Dondurulurken içine biraz limon suyu eklenirse rengi bozulmaz. Tatlılarda doğal bir aroma verici olarak kullanılabilir. Taze meyve tadını birebir korur.

Pişmiş tavuk
Haşlanmış veya fırınlanmış tavuk eti, soğuyunca buzluğa konabilir. Poşetteki havayı almak lezzetini daha uzun korur. Çözülünce salata, sandviç ya da pilav üstü olarak kullanılabilir. Et lifleri dağılmadan dokusunu korur. Zaman kazandıran protein deposudur.

Taze fasulye
Ayıklanıp yıkandıktan sonra 2-3 dakika haşlanırsa rengi canlı kalır. Soğuk sudan geçirilip poşetlenirse buzlukta aylarca saklanabilir. Çözüldüğünde hem rengi hem de diri yapısı korunur. Yazdan hazırlanan fasulyeler, kışın taze pişmiş gibi olur. Yanına sadece domates ve soğan eklemek yeterlidir.


aLinti

__________________

Kulun Adaleti Şaşar Ama ALLAH´in Adaleti Şaşmaz..

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları sohbet bizimmekan reklamver