|
Dehşet peşinden geldi Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir. Sümbül, imam nikâhıyla birlikte olduğu Yusuf'tan dayak yemekten bıktı, kaçmak istedi. Yusuf'la ağabeyi Sümbül'ü bindiği otobüste yakaladı, 17 yerinden bıçakladı BOLU - Sümbül Murat, sık sık dayak atan, başka bir kadın ile ilişkisi olan nikâhsız eşten, kılık değiştirerek kaçmaya çalıştı, başaramadı. 8 Mart Kadınlar Günü'nde İstanbul'a doğru yol alan Murat, 511 kilometre izini sürerek aynı otobüse binen Yusuf Çelik tarafından 17 yerinden bıçaklandı. Çelik cezaevine girerken, hayati tehlikeyi atlatan Murat'ın hedefi 'yeni bir hayat kurup, ayaklarının üzerinde durmak.' Ağrı'ya kaçmışlar
Sümbül Murat, 8 Mart saat 05.00 sıralarında Bolu Dağı Sertoğlu Dinlenme Tesisleri'nde bıçaklanmayla sonuçlanan olayı şöyle anlattı: "Kayseri'de yaşarken, üç yıl önce çalışmak için kente gelen Ağrılı Yusuf Çelik ile tanıştım. Beş ay sonra Ağrı'ya kaçarak imam nikâhıyla yaşamaya başladık.
Bir süre sonra şiddet uygulamaya başladı. Kayseri'ye dönmek istediğimi söyledim. Bir yıl önce Kayseri'ye taşındık. Mermer işiyle uğraşıyordu. İşe giderken kapıyı üzerime kilitliyordu. Bu sırada başka bir kadınla yaşamaya başlayınca, beş ay önce evi terk ederek babamın evine gittim. Sürekli tehdit telefonları geliyordu. İzimi kaybettirmeye karar verdim. 8 Mart'ta, tanınmamak için saçımın şeklini değiştirdim, makyaj yapıp ve güneş gözlüğü taktım ve otobüse binerek İstanbul'a doğru yola çıktım. Ancak eşim ve ağabeyi Bayram Çelik'i aynı otobüste gördüm. Beni tanımadığını düşünerek yolculuğa devam ettim. Ancak Bolu Dağı'nda mola verilince, yolcuları tek tek kontrol etmeye başladı. Gözlüklerimi çıkarmamı istedi, direnince, belindeki bıçağı boğazıma dayayıp kendisi çıkardı. Bıçağı art arda saplamaya başladı. Ağabeyi de yardımcı oldu." Hayati tehlikeyi atlattı
17 bıçak darbesiyle ağır yaralanan Murat, Köroğlu Devlet Hastanesi'ndeki tedaviyle hayati tehlikeyi atlatırken, Çelik kardeşler tutuklanarak Bolu Kapalı Cezaevi'ne konuldu. Bıçakladıktan sonra kendisini öldü diye bıraktıklarını söyleyen Murat, "Şimdi yeni bir hayat kurmak, çalışmak ve ayaklarımın üzerinde durmak istiyorum" dedi. |