IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
1Beğeni(ler)

 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 13 Şubat 2009, 15:09   #101
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği <4> Zurna.NET [2009]




Bencede hiç yetkili yazmıyo,hep zurnanın son delikleri cevap veriyo-)

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 13 Şubat 2009, 19:14   #102
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği <4> Zurna.NET [2009]




kernel32, olayında işinize geleni anlayıp işinize geleni yorumlamayın.. kemik arkadaşımız 7. sayfada gerekli açıklamayı yaptı 2 farklı kullanıcı var diyor.. Biride çıkıyor hala benim sazım nerde diyor yorumları biraz okuyup sonra cevaplayın transit geçer gibi geçmeyin..

Her yönetimin mutlaka , eksileri artıları vardır. Bundan öncede bundan sonra her sunucu eleştirilir ama burada bir gerçek var coşkun abinin döneminde onun üzerine çok gidiliyordu + kendisine hakaret içerikli şahsıyla ilgili çok şeyler söyleniyordu.. 35 yaşın üstünde olgun evli bir adam bu lafları tabiki kaldırmaz ve tepki verir..Ben şunu bilirim hiç kimse kendisine hakaret edilmesinden hoşlanmaz, kalkıp bu mesajdan demogojide yapmayın, ''haketmişte yapılmış'' gibi.. Kendisi zurna.net`i yönetirkende bariz hataları oldu ve bunlar günlerce tartışıldı.. Artık yeni bir zurna.net yönetimi var.

Geçmiş geçmişte kalır geleceğe bakalım derim..

__________________
instagram ido baş - mirocuido.com özellikle , Sohbet sitelerinde yüzünü görmediğiniz insanlara İTİBAR etmeyin..
Kullanıcı imzalarındaki bağlantı ve resimleri görebilmek için en az 20 mesaja sahip olmanız gerekir ya da üye girişi yapmanız gerekir.
 

Alt 13 Şubat 2009, 20:03   #103
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği <4> Zurna.NET [2009]




Daemnia Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Hem hangi sunucuda bot yok ki ? Herkes 3'ün yanina 2 koyup 5'e tamamliyor, iframe aciyor vs...

Bu cümleyi duydukça canım sıkılıyor. Bu nasıl bir genelleme arkadaşım? O halde biz bot sokmuyoruz da hata mı ediyoruz? Yaptığınız oranla ben de 500 userli sunucumu 1000+ yaparım, kimi kandırıyoruz burada? Çok normal birşeymiş gibi bahsetmeyin bot sokmaktan. 2 durumda bu yola başvurur sunucu sahipleri;

-> Sunucu sıfırdan kurulmuştur, gelen kullanıcıya dolu göstermek için
-> Sunucuda hat safada onur kırıcı bir gerileme vardır, bunu görünen bazda en aza indirgemek için.

Bunlarda meşru değildir fakat başka hiç bir açıklaması yoktur, lütfen böyle şeyleri meşrulaştırıpta "acaba biz mi hata yapiyoruz?" sorusunu sordurtmayın kendimize.

__________________
Avukatlık ve Hukuki Danışmanlık: [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
 

Alt 13 Şubat 2009, 20:27   #104
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği <4> Zurna.NET [2009]




Nick Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Madem soz konusu polemik ZurnaNET oyleyse tek post ile yazilan tûm suclamalara aciklik getirmeye calisacagim. Lutfen dikkatlice okuyunuz;
Oncelikle ZurnaNET Turkiyedeki IRC Potansiyelinin en basta goturen bir sunucudur. Sunucudaki soz sahibi kim olursa olsun, bu boyle devam edicektir. Turkiye genelinde suanda aktif olan sunucular da bulunan "bilincli kullanici" cogunlugu gene ZurnaNET'te bulunmaktadir. Bu konuda hem fikirizdir umarim.

Suclama 1;
ZurnaNET bir bot yuvasi, normalde 100-200 tane kullanicisi bile yok.

Suclama2;
ZurnaNET Help Founder kernel32 fake mi?

NOT; Bu forum platforumundaki cogu arkadasimizin asilsiz dedikodura inanmasina tabiyki goz yummayacagiz...

Aciklama; 1
Buyuk bir sunucu olmanin avantajlarinin yani sira, dezavantajlarida tabiyki oluyor. Bunlar nelerdir?

1- Bad nickler.
2- Sunucuya giren botlar.
3- Global kanal yonetimleri.
4- Para ile oper eklenilen bi sunucu, ne beklersin ki.

* Bad nickler; cinsellik kanallarinda kullanilmasinda bir problem yoktur (abartilmadikca) fakat "aile ile alakali" rumuzlari haric. Diger global kanallarda takip sonucu gorunen bad nickler, irc operatorler\kanal operatorleri\koruma botlari tarafindan atilmakta bad nickleri degistirilmektedir. Bu sayi minimun'a kadar indirilmis vaziyettedir.

* Sunucuya giren botlar; 3530 MAX USERS'e sahip bir sunucuya bot yuvasi deniliyor. Baskalari tarafindan botlar sunucuya girmiyor mu? Tabiyki giriyor ve bizlerde bunlari engellemek icin elimizden geleni sergiliyoruz. Bunu nasil yapiyoruz?
Spam filter dedigimiz olay, sunucuda yasaklanan kelimeleri (w*w*w, g*o*o*g*l*e vs. vs.) yazan kisiler direk shun'lanip '#Spambots' kanalina girmektedirler. Bu spam filter kavrami ozellere giden her reklamin maskesi manuel olarak koruma botuna eklene bilmekle beraber o andan itibaren guncel olmaktadir. Bu kanal'a giren kisilerin ident ve kullandiklari IP'e shun atilmis duruma gelip karsi tarafla olan baglantisi "dondurulmaktadir." Ozele giren reklam sayisi 0 (sıfır)'dir olursa bile cok nadirdir. Bu da magruz gorunur isallah.

Bknz;
gokce is AYca@*** * banu
gokce is using modes +iwxG
gokce is connecting from *@**** ****
gokce on ?#spambots
gokce using znet2.zurna.net Zurna.Net IRC Server - [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
gokce End of /WHOIS list.

* Global kanal yonetimleri; Soyleniyor ki global kanallarda sohbet anlayisi yok. Kanallar surekli +m (moderated) modunda. +M uygulamasi evet cogu global kanallarda uygulanmaktadir. Kayitsiz kullanicilar tercih edilen +M kipine sahip kanal genellerinde konusamamaktadir. Bunda anormal bir sey soz konusu degil. Yapilan saldirilari\kufurleri onlemek amaciyla yapilan bir uygulamadir. 800-900 kisilik bir kanalda kayitsiz bir nick'in konusmasi ne kadar saglikli olur bunun yanitini siz verin. Bir cok global kanal -m modundadir, online operatorler ilgilene bildigi surelerce bu sekilde tutulmaktadir.

* Sunucu yonetimindeki parali operler; Suanda sunucumuzda para ile oper eklenme soz konusu degildir. ZurnaNET Ust Duzey Yonetimi Bunu 01 Ocak 2008 tarihi ile sonlandirilmis bulunmaktadir. Help Kadrosunda basari gosteren helperler 1 Ay deneme suresinde Oper kadrosuna dahil oldular. 12 sansli kisi bu tadi aldilar. Ve 01 Ocak 2009 tarihi ile birlikte, #Help kadrosundan kalici operler alinmaya baslandi. Ve bu sekilde devam edicektir. Operligin ilk basamagi, #Help kanalindan gecmektedir.

Aciklama; 2
* kernel32 fake midir? Bahsedilen rumuz ile uzun yillar gorev yapmis olup, dialogu asla koparmadigimiz icin aciklamayi ben yaptim. (Bknz;6. sayfada 3. post) Z-Net rumuzlu yonetici; 1998-2000'li yillardaki kernel32 olmadigini ogrendik demis.
1998-2000'li yillarda hepimiz tekLAN sunucusunda #Help Departmaninda gorevliydik ve #Help founderi kernel32 idi. Suanda biz eski gunleri anip, hala makaramizi yapiyoruz. Zamaninin ReiS rumuzlu Root admini, 2006 senesinin yaz aylarinda Mohikan rumuzundan alip kernel32 rumuzuna #Help Departmanini teslim etmistir. Ve gayet guzel bir uyum icerisinde calismalar surdurulmustur. Suanda boyle bi dedikodu neden yapilir anlamis degilim...

NOT; ZurnaNET sunucunusun eski soz sahibi arkadasimiz kendi platforumda acilan bir baslikta yapilan suclamalara karsi cevap vermis bi arkadasima yasina\basina bakmadan bu sekilde cahilce hakaret edici laflar sergilemesi inanin 13 yasindaki cocugun kurabilecegi cumlelerden farksiz geldi bana.

Kendi agziyla soyluyor; O kadar kanal satiyordum, su kadar parali oper ekledim ve Services Adminlerim bana ayda su kadar para oduyorlardi. Simdi soruyorum, etrafinda guvene bilecegi ve bazi mevzulari asmis dostlari hic mi yoktu bu adamin? Herseymi para idi onun icin? Uzucu ama evet malesef yokmus... Yonetici kimligini ise, burda yazdigi postlardan gayet iyi anladik. Anlamli uc kelime yan\yana getiripte cevap bile yazamiyor.

Suanki yonetim cok amator ve coluk cocuk demis, kendi yonetiminde herkez parali kisilerdi ve parasiyla is yapiyorlardi. Hadi bunuda gectim, suanda kendisine sorun lutfen OP ekleyip silmekten baska neyi biliyor?

-> Simdi sizlere soruyorum; bumudur yoneticilik, bumudur profesyonellik?

Simdi sizden tek ricam; zamaninda maddi\manevi ekmek yemiginiz kabı pisletmeyin. Birakin herkez kendi isi ile mesgul olsun. Bi soz var, ReiS cok iyi hatirlar.

It ürür, kervan yürür.

IYI OKU REIS; ZURNANET SIMDI COK MUTLU.

ağa babanız bu sunucuya 120000 dolar çaktı almak için diyorsunki madem operlik kanal kiralama beleş ağa babanız neden 120000 dolar çaktı neden sunucuyu almak için o kadar muamele yaptı sunucuyu alan zatı muhterem medem sunucudan ticari çıkarı yok ne diye 120000 dolar para verdi bunun adına ne denilir millet bu devirde bir gram ekmeğe bir gram suya muhtaçken el alemin yetki manyağı sanalı gerçek dünya benimsemiş adamları isim yapmak için tatmin etmek içinmi verdi o kadar parayı bunun adına ne denir adını siz koyun
zurna netin devri bitmiştir birde demişsinizki türk irc piyasasının 1 numarası diye yalan söylemeyin gerçekleri çarpıtmayın ben sunucuya 120000 dolar para vericem shel masrafları web masrafları domainleri uzatmak için para host parası o para bu para vay be birde sanal diye tabir ettiğimiz ne idüğü belli olmayan adamlara sırf egolarını tatmin etmek için yetki verecem o zaman yandı gitti gülüm keten helva z-net bir irc dehasıdır z-net bir irc üstadıdır bu adama hakaret edeceğinize bu adama çamur atacağınıza gidin fikirlerini alın danışın siz iyi biliyorsunuzya her şeyi şimdi sunucu sizde şu an user sırılamasında ilk 5 te bile değilsiniz sen ne diyorsun birde yalan söylüyorsun demogoji yapıyorsun yalan söylüyorsun karar kulanıcılarındır insanlara çamur insanlara hakaret etmeyin ben z-netin yerinde olsam muhatabımı alırım burda bu forumda gerçekleri açıklamaya düelloya davet ederim ak koyun kara koyun piyasaya çıkar teşekkürler

 

Alt 13 Şubat 2009, 22:53   #105
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği <4> Zurna.NET [2009]




Vayy neler oluyormuş forumda. Zurna.Net adına bilende bilmeyende konuşmuş. Bu konuya yazanların tamamından daha eski olduğum kesindir. Ben size biraz zurna.net den bahsedeyim isterseniz.

Polemik konusu zurna.net ama kimse imparatordan bahsetmemiş. Sanırım burdakilerden kimse de imparatoru bilmiyor.
Kimse winsomeden bahsetmemiş onuda hiç biriniz bilmiyorsunuz galiba.
2005 Yılında ReiS suncuyu eQuaL(X) den aldığında bende o sunucuda operdim. eQuaL de winsome den aldığında yine operdim RaPoRsuZ nicki ile. ReiS #zurna kanalı founderi olduğu 1 yıllık dönemde de #zurna kanalı sopuydum. ReiS dönemin de Zurna.Net dünyanın en büyük 14. IRC networku görünüyordu user bakımından.

Konu boyunca ReiS ve şimdiki yönetim arasında gidip geliyor konu. Arkadaşlar 2004 yılı ve sonrasında Türkiyede IRC alanında ilginc gelişmeler yaşandı. Sohbet net, Mirctr.org, Mircturk.com ve adını sayamayacağım bir çok sunucu oluştu. Bu sunucular google kasmak kaydı ile bir çok mircscripting dağıttılar ve bu şekilde Türkiyedeki IRC kullanıcılarını bir şekilde ele gecirdiler. Dönem dönem de dağıttıkları mircscirptinglerden zurna.net girişlerini kendi sunucularına yonlendirdiler. Ayrıca ReiS in network u almasıyla beraber yonetim bazında da pek çok değişim oldu. Gidenler kabullenemeyenler vs vs. Buna rağmen ReiS döneminde Zurna.net hala ayakta kaldı ve hala bir numara olmaya devam etti.

Nasılmı?: ReiS sunucu ismini ön planda tutmak için Türkiyede IRC alanında ön planda olan bir çok ismi Zurna.Net çatısı altına almayı başardı. Sırf isim için yüklü paralar ödenerek Gala duzenlendi ve ciddi paralar harcandı. Her işin başında Zurna.Net düşünülerek hareket edildi ve bu sayede Zurna.Net in erimesi önlendi.

Bu caba ve çalışmalar sonucunda da domain ciddi paralar kazanır oldu. Bu başarılı dönemde de sunucu ciddi bir karla satıldı. Bu başarısından dolayıda ReiS i kutlamak gerekir.

Şu an mevcut yonetimle su yüzüne çıkan çekişmenin sebebide bizzat şahit olduğum bir olaydır. O olay ise, Sunucuyu devralan arkadaşların bir bot linkini aylık 300 ytl ye kiralamaları ve bu link sayesinde 4000-5000 arası seyreden lusers sayısını bir anda 6000-7500 arası göstermeleridir. Bu durumu gören ReiS bizzat dönemin teknik admini Soldy ve Classic ersan a msn den bu nedir be abisi ne yapmaya çalışıyorsunuz? Kanallar bot dolmuş, sunucu botserv gbi oldu ayıptır kaldırın bunları siz neyin peşindesiniz demesi ile ayyuka cıkmıştır. Bu konuşmalar neticesin de Bot link kaldırılmış ancak ReiS le Yeni Zurna.Net yonetiminin arası acılmıştır. Bu olaylardan kısa sure sonra Zurna.NETde çok daha farklı bir ayıp olan web ana sayfasına gizli toplist iframeleri (ne olduğu belirsiz binlerce iframe. Mirc kelimesinde google kasmak için) konmuş ve bu durumuda ReiS farkederek ikinci kez yonetimi uyarmıştır.

Bu yaşanan olayalar neticesin de bugunlere gelinmiştir.

Önce siz, sizi botserv kiralayarak kandıran başınızdakileri eleştirin. Önce siz, sizi gizli firame kodu ile riskli ve ysaklı sitelere sokanları eleştirin.

Şu an burda masal anlatan zurna.net userleri ReiSe baba dedikleri dönemi ne çabuk unuttular. Örnek: Nick yani Death (emrah). Death senin ve helper arkadaşlarının ReiS tarafından görevden alındıkdan bir sure sonra sunucuya dönüp ReiS in özelinde saatlerce dönmek için yalvardığını, oper olmak için çırpındığını hatta oper almak için nelere katlandığını hatırlatmama bilmem gerek varmı. Eğer senin hayat felsefen yalamakdan geciyorsa, sırayla zurna rootlarını yalar gezersin. Sanada başarılar dilemekden başka bişey söylemek duşmez bize. Yukarda demişsinki ReiS e senin gerçek dostun yokmu? Bence sen onu yönetimine sor önce, ReiS döneminden olmayan bir yonetici yokmu koca serverda diye... Sizin başarılı yonetiminiz hala ReiS in Default a yazdırdığı Z-BoT la geciniyor. Hala beğenmediğiniz ReiS in yaptırdığı servicesleri kullanıyorsunuz. 2 yıldır arpa boyu yol alamayan yönetimine dönde konuş bence. ReiS artık sizinle değil. ReiS i eleştirerek zurna.net bişey kazanamaz. Size küçük zurna.net ailenizde mutluluklar dileriz.

Sonuç olarak söylenecek çok şey varken söylememek ve basit bir tavsiyede bulunarak konuyu sonlandırmak istiyorum. Başarılı olmak karalamak değil, ileri gitmekdir.


Konu RaMSeS1 tarafından (13 Şubat 2009 Saat 23:22 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 14 Şubat 2009, 00:03   #106
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği <4> Zurna.NET [2009]




saçmalamayın. adam 120000 dolar ödemiş sen hala aynı services i kullanıyor diyorsun. 120000 doları sadece ZURNA adını alıp herşeyini baştan yaratmak için mi verdi? komik olma.o postu sana başkasının attırdığı da gayet açık RaMSeS kardeşim , nasıl 1 konuysa moderatorler komple işgal etmiş konuşan user sayısı 5

 

Alt 14 Şubat 2009, 11:23   #107
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği <4> Zurna.NET [2009]




Sen ne dediğinin farkında değilsin. Yada neyi nasıl savunacaksınız haberiniz yok. Ben diyorumki sunucuyu bir adım ileri götüren başarılıdır. Sen diyorsunki para verdi vs. Para verecek tabi bedavamı alacaktı sunucuyu?? Beni kimse konuşturamaz ben siz değilim.8 yıl bir fiil o sunucuda takılan ve sunucu satıldığında da csop görevinde olan biriyimben. Boşa sallamayın. Şu Carmen mi nedir yorumlara tşkr eden kişi, gibi 3 gunlük hiç değilim..

 

Alt 14 Şubat 2009, 11:32   #108
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği <4> Zurna.NET [2009]




tutturmuşsun bir eski user'lik ...
sistemi anlamak için 70 yıllık olması gerekmez kafası çalışıyorsa 3 ayda da anlar. senin laflarına göre tüm rootların döneminde görev almayanlar o zaman yazmasınlar bu başlığa ? bul kendine 2 tane daha arkadaş onlarla anılarınızı tazeleyin winsome dönemi equal dönemi hakkında..carmen benim yorumuma teşekkür etmiş benim yorumumu tekrar oku bak bakalım o yoruma teşekkür etmek için çok mu eski olmak gerekiyor ?
sen o kadar eskisin de ne oluyor ? şu an sunucu yönetimine girmek istesen seni alırlar mı sanıyorsun ? cevabı sen de çok iyi biliyorsun o yüzden de şuursuzca karalıyorsun. demek ki o takıldığın 7 yılda iyi itibar bırakamamışsın ki bu hallerdesin..


Konu geNoVa tarafından (14 Şubat 2009 Saat 11:38 ) değiştirilmiştir.
 

Alt 14 Şubat 2009, 11:37   #109
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği <4> Zurna.NET [2009]




Bilmeden konuşma, bilmeden konuşunca komik oluyorsunuz. Dedeim ya neyi nasıl savunacaksınız haberiniz yok. Artık serüven bitti bunu anlayamıyorsunuz. Ben 2 yıldır IRC e takılmıyorum. Bazen merakdan ayda 1 yada 2 ayda bir girer bakar ve çıkarım. Bitmiş olan bir yeri burada başkalarına salıdırarak yeniden populer yapamazsınız. Maalesef sunucu ReiS de değil size artık faydası olmaz. Gidin proje üretin kendinize burda saçmalayana kadar.

 

Alt 14 Şubat 2009, 11:40   #110
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği <4> Zurna.NET [2009]




siz herşeyi biliyorsunuz, biz hiçbir şey bilmiyoruz.. o da güzel.. şu an benim kendi sunucum var güzel kardeşim buna rağmen birşeyleri savunuyorum zurnayla hiçbir alakam kalmamış olmasına rağmen, demek ki gerçekten böyle düşünüyorum..neyse ama sen çok zarf attın ReiS e inşallah super mod. yapar seni hak ettin bugün baya aferin..
haydi kolay gelsin

 

 

Etiketler
<4>, 2009, haftanin, haftanın, polemiği, polemigi, zurnanet


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haftanın Polemiği < 6 > Zurna.NET Zen 2014 Polemikleri 19 28 Eylül 2014 22:23
Haftanın Polemiği < 2 > Zurna.NET Nightmare 2013 Polemikleri 14 19 Şubat 2013 21:19
Haftanın Polemiği < 7 > Zurna.Net Ocean 2012 Polemikleri 21 14 Nisan 2012 01:20
Haftanın Polemiği < 3 > Zurna.NET huLk 2011 Polemikleri 19 17 Şubat 2011 23:09
Haftanın polemiği 3 - Zurna.Net dOubLe 2007 Polemikleri 115 17 Mart 2007 17:42