IRCForumları - IRC ve mIRC Kullanıcılarının Buluşma Noktası
  sohbet

 Kayıt ol  Topluluk
 
 
LinkBack Seçenekler Stil
Alt 26 Ekim 2010, 03:04   #1
stonecypher
Guest
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Haftanın Polemiği < 14 > Ayna.ORG [2010]




Merhaba Değerli IRCForumlari.NET Kullanıcıları,

13. hafta TRSohbet.COM Polemiğimizden sonra, bu haftaki polemik konumuz olarak Ayna.ORG sunucunu seçmiş durumdayız.

Ayna.ORG'u tanıyalım;

Sunucu Sahibi : uMut ( Kemik )
Help Founderi : Hangman
Ortalama User : 150 - 200

AYNA.ORG IRC SUNUCUSU

1- GİRİŞ
Ayna.org; kurulduğu günden günümüze uzanan yaklaşık 10 yıllık geçmişiyle IRC dünyasında hatırı sayılır bir marka olma başarısını kuşkusuz kaliteden ödün vermeden sürdürdüğü kullanıcı odaklı ve yalın bir hizmete dayalı sistemine borçlu… Ayna.org olarak, bu sistemi kurmakta ve sürdürmekte emeği geçen tüm sunucu yetkililerine ve siz değerli Ayna.org kullanıcılarına teşekkürü borç biliyoruz.

2- YENİLENME SÜRECİ
Ayna.org; sunucuya giriş yapan kullanıcıların rahat, sansürsüz, özgür sohbet edebilmeleri, bu sayede diledikleri (T.C yasaları dahilinde) rumuz ve kanalları kayıt edebilmeleri amacıyla, çağın gereksinimlerine uygun sistemler ile varoluş amacına uygun hareket etmektedir.

Değişen ihtiyaçlar ve gereksinimler doğrultusunda Ayna.org, var olan IRCD ( Internet Relay Chat Display) yapısını “Bahamut” ‘tan, “Unreal”’a çevirerek ve ayrıca SERVICES (Servis) yapısını 10 yıl sonra "SIRV3" 'ten, "IRCServices" 'e çevirerek kullanıcı ihtiyaçlarına hitap etmek adına önemli bir adım atmıştır.

Türkçe karakter kullanarak rumuz seçimi yapabilme, radyo yayınları, oyun ve yarışma kanalları gibi daha onlarca yenilik bu süreçte Ayna.org tarafından kullanıcıların kullanımına sunulduğu gibi; yenilikçi ve dinamik yönetim kadrosuyla yeniliklerin devamı konusunda çalışmaya devam edilmektedir.

Bu yakın süreçte WEB yapısınıda değiştirerek tamamen kabuk değiştirip siz kullanıcılarımıza daha yeni ve değişik bir internet sitesi sistemi ile hizmetine devam edecektir.

3- KULLANICI HAKLARI
Çağdaş dünya sunucularında uygulanan ve Ayna.org’un kurulduğu günden beri taviz vermeden sürdürdüğü “Kullanıcı İçin Sunucu” prensibi doğrultusunda, siz kullanıcılarımızın haklarına önem vermeye devam edeceğiz. Yöneticiler tarafından verilen kararlar ile uygulanan yaptırımların yetki silsilesi çerçevesinde çeşitli denetimlerden geçmesi, bu sayede yapılacak yanlışın minimuma indirilmesi bu sistemin temelini oluşturmaktadır. AYNA.ORG Sunucusu için, " Kullanıcı İçin Sunucu " prensibi doğrultusunda, kullanıcı hakları aşağıdaki kanun ve yönetmeliklere göre belirlenmiştir. Bu kanun ve yönetmelikler sadece sanal dünya içerisinde ve sadece AYNA.ORG bünyesinde geçerliliği bulunup ve uygulanacak olup, gerçek yaşamda TÜRKİYE CUMHURİYETİ kanunları tanınır olup, gerçek yaşamda bu kanun ve yönetmeliklerin hiçbir tanınırlığı ve uygulanırlılığı bulunmamaktadır. Bu kanun ve yönetmelikler TÜRKİYE CUMHURİYETİ ADALET i içerisinde sadece AYNA.ORG sunucusu için bir kanıt, kayıt, yönetim ve yönetmelik prensibi olarak kabul edilmektedir.
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] Buradan idari kuralları okuyabilirsiniz. Güncellenmiş hali yakında burada yayımlanacaktır.

-
Ayna.ORG Yönetim Sistemi/Görevlileri/İşleyişi
-
Sunucumuz üzerinde toplamda " 15 yönetim birimi  " bulunmaktadir.
Her birimin lideri,üyeleri vardir.
-
Sistemin Amaci
Ayna.ORG üzerindeki yönetim işleyişinin, tam olarak sistematik şekilde sürdürülmesidir.
-
Yönetim Birimleri;
-
Ayna.ORG üst Yönetim Kurulu üyeleri ve görevleri
-
-  İşleyişi : Ayna.ORG üst yönetim kurulunun kararları sunucu içerisinde bağlayıcı özellik taşır. Hiçbir şekilde inkar edilemez. Tüm Ayna.ORG yönetimi ve kullanıcıları bu kanun ve tüzüklere harfiyen uymakla mükelleftirler. Bağlayıcı olan tüm kanun ve tüzükler Ayna.ORG üst yönetim kurulunca iptal edilinceye kadar geçerli sayılır. Ayna.ORG üst yönetim kurulunca yapılan tüm açık oturumlar kamuoyu ile paylaşılır. Yapılan Gizli oturumlar ise [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] sitesinde tarih ve zaman olarak belirtilir ama kamuoyu ile paylaşılmaz. Kayıtları sadece Ayna.ORG Katip inde bulunur.
-
-  Başkan : uMut
-  Görevi : Sunucu üst yönetim kurulunun genel ve resmi oturumlarına başkanlık eder. Acil durumlarda istediği zaman ve mekanda oturum düzenleyebilir, acil durum toplantılarına gelmeyen üyelerin üyeliğini feshetme hakkına sahiptir. Oturumları açma, kapama ve düzenleme yetkisine sahiptir. Verilecek kararlarda bağımsız olarak oy hakkına sahiptir. Ayna.ORG üst yönetim kuruluna üye alımlarında tek yetkilidir. Fesih durumlarında ise eğer isterse Ayna.ORG üst yönetim kurulu üyelerine danışarak karar verebilir ya da danışmadan da tek başına karar verme yetkisini saklı tutar.
-  Başkanvekili : Canavar
-  Görevi : Ayna.ORG üst yönetim kurulu başkanı olmadığı durum ve zamanlarda oturumları yönetme ve yönetim kurulu başkanının tüm yetkilerini elinde bulundurma hakkına sahiptir.
-  Katip : cannibal
-  Görevi : Ayna.ORG üst yönetim kurulunun almış olduğu tüm kararları ve yapmış olduğu tüm oturumları ve tüm oy verme işlemlerinin kaydını tutmak ve saklamakla mükelleftir. Gerek görüldüğünde tüm kayıtlar yönetim kurulunca kendisinden istenebilir.
- Kordinatör : eroin
- Görevi : Ayna.ORG üst yönetim kurulunun almış olduğu tüm bağlayıcı kural ve kanunları bir alt yönetime ve gerektiğinde kullanıcılara iletmekle görevli olup, sunucu içerisinde gerekli koordinasyonu sağlamakla görevlidir.
- Üye : Aksamci
-  Görevi : Ayna.ORG üst yönetim kurulunca alınacak olan tüm kararlarda bağımsız olarak oy hakkına sahip olup, tüm görüş ve önerilerini bağımsızca Ayna.ORG üst yönetim kuruluna aktarır.
-
 1) Departman Adı: Sunucu Sahibi
-  Görevi : Ayna.ORG Sunucusunun DNS , domain panel ve tüm şifrelerinin kontrolünü elinde bulundurur. istediği anda istediği birimi fesh etme ve başkan deiştirme hakkını elinde bulundurur. Sunucu üzerinde tüm haklara sahiptir. Bir yönetim biriminin, üyelerinin veyahut birim başkanının vermiş olduğu tüm kararları veto etme ve bu kararları uygulatmama hakkına sahiptir. Şayet gerek görürse beğenmediği kararları Ayna.ORG üst yönetim kurulu'na sunabilir. Ayna.ORG üst yönetim kurulundan geçecek kararlar kanun değerindedir ve bu kararları sunucu sahibi o kararı beğenmese bile bozamaz. Ayna.ORG üst yönetim kurulundan çıkan karar kesinlikle onaylanmak ve uygulanmak zorundadır. Ayna.ORG üst yönetim kurulu başkanlığınıda yürütmektedir.
-  Lider : uMut
-
2) Departman Adı : Sunucu Genel Koordinatörü
-  Görevi : Ayna.ORG Sunucusunun genel koordinatörlüğü görevinde olup tek bağlı olduğu kişi : uMut dur. Bütün birimlerin işleyişine müdahale etme hakkını elinde bulundurup bütün olay ve olan bitenleri Sunucu Sahibi ne aktarmak , yönetim birimleri ve uMut ile olan koordineyi sağlamakla görevlidir.
-  Lider : Canavar, cannibal
-
3) Departman Adı : Sunucu Genel Sorumlusu
-  Görevi : Sunucu Genel Sorumluluğu görevinde bulunup Bütün birim lerde söz hakkına sahiptir. Gerek gördüğü olayları ve birimlerin işleyişini uMut ve Ayna.ORG üst yönetim kuruluna sunmakla mükelleftir. Aynı zamanda Ayna.ORG üst yönetim kurulu başkanvekilliği görevinide yürütmektedir.
-  Lider : Aksamci, eroin
-
4) Departman Adı : Sunucu SSH/Güvenlik Sorumlusu
-  Görevi : Sunucudaki IRCd/Services alanındaki tüm sorunlardan sorumlu olup Araştırma ve Geliştirme faaliyetlerini yürütür. Sunucudaki istek ve arzuların olmasında gerekli rolü üstlenir. Ayna.ORG Sunucusu bünyesindeki bütün Nick/kanal larda söz hakkına sahiptir. tamamiyle canavar, cannibal ve uMut a bağlıdır.
-  Lider : toXic
-
5) Departman Adı : Sunucu Finansal Kaynaklar Sorumlusu
-  Görevi : Sunucudaki Finansal kaynaklardan sorumlu olup, kanal kiralama işlemlerinden tek sorumlu olan kişidir. Ayrıca Ayna.ORG Makina parası dahil olmak üzere bütün domain lerde söz hakkı bulunup istediği anda istediği kanalı feshetme hakkına sahiptir. Ayna.ORG Sunucusundaki gelir gider olayları ondan sorulur. Bütün hesap kitap işlemlerini Sunucu Sahibine belirtmekle mükelleftir.
-  Lider : uMut
-
6) Departman Adı : Sunucu Oper/Admin Eğitmen Sorumlusu
-  Görevi : Sunucudaki OPER/ADMIN bunyesinde barınan tüm yöneticilerden sorumlu olup gerekli eğitimleri vermekle mükelleftirler, oper/admin lerin disiplininden sorumludur. Her birimin işleyişinde akıl verme rolünü gerektiği anda üstlenebilir.
-  Lider : Canavar, eroin, Aksamci
-
7) Departman Adı : 2Sunucu Döküman/Kaynak(lar) Sorumlusu
-  Görevi :  Sunucu üzerindeki IRCd/Services komutları, OPER/ADMIN lerin kullanabileceği komutlar dahil olmak üzere ve Sunucu daki A-GLobaL bot unun ve diğer botların ve SSH sorumlususunun geliştirdiği tüm botların Döküman/Kaynak larının hazırlanmasından sorumludur.
-  Lider : Hangman
-  Üye(ler) : Kaan, Baha
-
8) Departman Adı :  Sunucu WEB Sorumlusu
-  Görevi : Sunucu da varolan tüm domain lerin site lerinin yapılması geliştirilmesi ve SEO faaliyetlerinin yürütülmesinden sorumlu olup tamamen Sunucu Sahibine bağlıdır.
- Lider : Wes_Borland
-  Üye(ler) : XpreSs, SavaS
-
9) Departman Adı : Sunucu Rumuz Sorumlusu
-  Görevi : Sunucu daki varolan tüm rumuz ların sorumluluğu kendisindedir.
-  Lider : acrep, ceSeth
-
-
10) Departman Adı :  Sunucu Global kanallar ve özel kanallar sorumlusu
- Görevi :  Sunucu daki varolan global veyahut özel kanalların tümünden sorumlu olup bu kanalların işleyişinden sorumludur. Tamami ile cannibal, Canavar, eroin, Aksamci ve uMut a bağlıdır.
-  Lider :  Hangman
-
-
11) Departman Adı : Sunucu MassADS Sorumlusu
- Görevi : Sunucu daki varolan reklamların tespitinden, uzaklaştırılmasından ve bu reklamların uzaklaştırılmasının nasıl olacağının geliştirilmesinden sorumludur. #Spamming kanalı ve A-GLobaL kendi sorumluluğunda olup ayrıca #spamming e yakalanmayan reklamların bulunmasında da baş rolü oynar. tamami ile SSH sorumlusu ve cannibal ile Canavar a bağlıdır. A-GLobaL in geliştirilmesi için gerekli proje leri üretmekten de kendi birimi ve kendisi sorumlu olup bunları SSH sorumlusuna bildirmekle mükelleftir.
- Lider : Hangman ve güzide botu Aynabot
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

-  Üye(ler) :  Kaan, Baha, aCrep
-
12) Departman Adı : 2Sunucu #Operhelp Sorumlusu
-  Görevi : #Operhelp kanalının işleyişinden ve #Operhelp kanalının daha iyi olabilmesi için araştırma ve geliştirme faaaliyetlerinden sorumludur. Tamami ile Aksamci ve SSH sorumlusuna bağlıdır.
-  Lider : Bad, aguarius
-
13) Departman Adı : Sunucu KLine/ZLine/Ban/vb. Takım Lideri
-  Görevi : Sunucu daki KLine/ZLine/ban ve vb. olan tüm sorunlardan sorumludur. Ayrıca MassADS ile koordine etmeleri de yararlarınadır. Site üzerinden gelen tüm yanlış ban atımı veyahut şikayet mesajlarından sorumlu olup bu banları dilediklerinde hiç bir üste sormadan açma hakkına sahiptir. Sorumluluk tamamen kendisine ait olup gerektiğinde sunucu sahibi genel koordinatörü ve genel sorumlusuna cevap verebilmelidir.
- Lider : 2 aCrep
-  Üye(ler) : 2 Hangman, Kaan, Baha, Dereli
-
14) Departman Adı : Sunucu #help takımı
-  Görevi : Sunucu #Help koordinatörlüğü görevinden sorumlu olup tüm #help işleyişi ve helper ların disiplininden sorumludur. Sunucu daki eğitimlerin verilmesinde baş rolü üstlenmiştir.
-  Lider : Hangman
-
15) Departman Adı : Ayna.ORG Sunucusu adına Sözcü ve userler arası dayanışmayı sağlamakla görevli takım
-  Görevi : Ayna.ORG Sunucusu adına - internet üzerinde açılmış olan IRC Forumlarında ve vb. her yerde - söz hakkına sahip olup, Ayrıca Ayna.ORG sunucusu üzerinde de herhangi bir anlaşmazlık konusunda gerek görüldüğü vakit Sunucu Genel Sözcülüğünden sorumludur. Ayrıca #usergroup kanalı kurup user lerin isteklerini ve arzularını dinleyecek onların istek ve arzularını Ayna.ORG yönetimine iletmekle mükelleftir.
-  Lider : uMut
-  Üye(ler) : cannibal, Canavar
-
-
16) Departman Adı : Radyo Departmanı :
- Görevi : Ayna.ORG sunucusu bünyesindeki tüm radyo departmanlarının işleyişinden sorumludur.
-  Lider : canom
-
-
17) Departman Adı : Forum Departmanı :
-  Görevi : Ayna.ORG sunucusu bünyesindeki tüm forum ve blog sitelerinin içeriğinden ve işleyişinden sorumludur.
-  Lider : SiS


Not : [Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...] websitemiz yenileniyor olup, çok yakın bir sürede yeni yüzümüzle sizlerle beraber olacağız.

Aynı zamanda 2105 kişiye ulaşan mail hizmetimizde de öncü bir marka olmaya devam edeceğimizi belirtir, mail hizmetimizde bu yeni dönemde devam edecektir.

Ayna.ORG isimli bir e-mail iniz olmasını istiyorsanız link imiz :

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ayrıca Türkiye'nin en köklü sunucularından olan ayna.org ve Türkiye'nin en çok kullanılan ve en çok beğenilen scriptine sahip olan ayna.org dan intel script i size tavsiye ediyoruz.

[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Ayna.ORG IRC ve Sohbet portalını tercih ettiğiniz için sizlere teşekkür ederiz.

Ayna.ORG Yönetim kurulu adına

uMut

 

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet
Alt 26 Ekim 2010, 03:13   #2
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 14 > Ayna.ORG [2010]




Madde 3 te belirtilen başkanvekilliği görevi yanlış yazılmış olup, bu görev Canavar dadır. Bilgi.

 

Alt 26 Ekim 2010, 03:26   #3
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 14 > Ayna.ORG [2010]




Get the party started !

 

Alt 27 Ekim 2010, 11:01   #4
Çevrimdışı
xyL
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 14 > Ayna.ORG [2010]




Çok sistemli çalışan bir sunucuya benziyor, başarılar dilerim.

 

Alt 27 Ekim 2010, 12:47   #5
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 14 > Ayna.ORG [2010]




Sistemli çalışmak iyidir Ama userlerin Nerde aop olup olmayacagına karar vermek biraz SakınCalı Cogu işnSanı kusturuyorsunuz Adam akşam yetkili Sabah geli,yor Yetkisiz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ßenCe bu sistemi Degiştirin bu arada Sunucu Çok duşuk Ve user sAyısı verdiqiniz qibi birşey Degil.

__________________
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]
[Üye Olmadan Linkleri Göremezsiniz. Üye Olmak için TIKLAYIN...]

Parayı Hayatınızın Her karesinde bulabilirsiniz ama Dostu Her zaman bulamazsınız.
 

Alt 27 Ekim 2010, 15:13   #6
Çevrimiçi
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 14 > Ayna.ORG [2010]




SuRGuN Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
Sistemli çalışmak iyidir Ama userlerin Nerde aop olup olmayacagına karar vermek biraz SakınCalı Cogu işnSanı kusturuyorsunuz Adam akşam yetkili Sabah geli,yor Yetkisiz
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
ßenCe bu sistemi Degiştirin bu arada Sunucu Çok duşuk Ve user sAyısı verdiqiniz qibi birşey Degil.

userlerin nerde aop olup olmayacağına karar vermek hakkında burada bir yazı yazmadık, demek ki sunucuda takılan bir bireysiniz. Buna kesinlikle karar vermedik. Sadece bir kullanıcının bütün global kanallarda @ olmasını kabul etmedik. Bunu da kanallara bakan Hangman arkadaşımız #globalops kanalında sizlere çok güzel bir şekilde açıkladı. Yani sizin nerede @ olacağınıza değil nasıl @ olabileceğinize bir nevi yönetim olarak karara bağladık Hangman e de yetki verdik.

Gerek görürse Hangman logları burada sunabilir.

" BU SİSTEM " derken üstteki yönetim birimlerini, sistemini ve işleyişini gerçekten okuduğunuza emin misiniz ? ben pek öyle görmedim de.

 

Alt 27 Ekim 2010, 21:35   #7
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 14 > Ayna.ORG [2010]




Güzel bir yönetim kadrosu, sistematik bir işleyiş. Başarılarınızın devamını dilerim.

__________________
die with memories, not dreams.
 

Alt 28 Ekim 2010, 03:27   #8
Çevrimdışı
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 14 > Ayna.ORG [2010]




Daima İleri.

 

Alt 28 Ekim 2010, 23:50   #9
Çevrimdışı
IF ARGE
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (1)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 14 > Ayna.ORG [2010]




uMut ve Hangman sevdiğim arkadaşlardır, arada çaylarını içmeye gireceğim inş.
Başarılarınızın devamını diliyorum, ikinizide çok çok öpüyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

 

Alt 29 Ekim 2010, 00:18   #10
Çevrimdışı
oLd
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Haftanın Polemiği < 14 > Ayna.ORG [2010]




neXus Nickli Üyeden Alıntı
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.
uMut ve Hangman sevdiğim arkadaşlardır, arada çaylarını içmeye gireceğim inş.
Başarılarınızın devamını diliyorum, ikinizide çok çok öpüyorum
Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.

daha linklesecektik, bizi öpmuyor musun haha ;p

 

 

Etiketler
&gt, &lt, 14, 2010


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Kapalı
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Haftanın Polemiği < 5 > Ayna.ORG Nightmare 2013 Polemikleri 9 07 Mart 2013 20:34
Haftanın Polemiği < 13 > Ayna.ORG Ocean 2012 Polemikleri 46 30 Haziran 2012 12:04
Haftanın Polemiği < 11 > Ayna.ORG OnLy 2011 Polemikleri 15 06 Eylül 2011 12:39
Haftanın Help Departman Polemiği < 11 > Ayna.ORG / #Help stonecypher 2010 Yılına ait Polemikler 23 18 Kasım 2010 15:48
Haftanın Polemiği <5> Ayna.org [2009] Software 2009 Polemikleri 30 21 Şubat 2009 23:58