Tekil Mesaj gösterimi
Alt 17 Ekim 2008, 17:42   #2
Çevrimdışı
theahbab
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Cevap: Ubuntu 8.10'da Bizleri Neler Bekliyor?




Merhaba,
Ben de 3 ay kadar bir zamandan beri Ubuntu Hardy Heron 8.04 kullanıyorum. Daha öncede bazı linux versiyonlarını denemiştim ama windows a olan alışkanlıktan dolayı biraz zor gelmişti kullanması. Fakat Ubuntu çok farklı. Windows tan ubuntu ya geçecek olan arkadaşlar kesinlikle zorlanmayacaklardır.

Ben de sabırsızlıkla 8.10 sürümünün çıkmasını bekliyorum. Bahsi geçen yenilikleri bir an önce denemek istiyorum. Ubuntu yu kullanmak ile gerçekten bir bilgisayar kullandığınızın farkına varıyorsunuz. Yapabileceklerinizin bilginizi geliştirdiğiniz sürece sınırsız olması çok etkileyici. Ben daha Linux konusunda çaylakım ama sahip olduğu özellikleri ve yapabileceklerimizi görünce çok heyecan verici bir hal alıyor. Üstelik böyle bir sistemin ücretsiz olması da cabası. Tüm geliştiremlere sonsuz teşekkürler.

İçerik bakımından da tam bir eğitim dostu. Dünyanın her yerinden farklı geliştiriciler sayesinde neredeyse herkesin ihtiyaç duyacağı programlar var bence fazlası ile var. Özelliklle çocuklar ve gençlerin eğitimlerinin önemli parçası sayılacak pek çok konu üstelik te kendi dilimizde.

Duyup ta denemek isteyen arkadaşlara kesinlikle tavsiye ederim. windows u kullanmamın asıl sebeplerinden biri biraz yeni nesil oyunlara olan düşkünlüğümdü ve son zamanlarda Ubuntu yu kullanmaktan aklıma bile gelmedi desem yeridir. İlk etapta zorlandığım yerlerde vista ya geçiyordum ama şu an takıldığım her konuda online olarak mevcut olan sitelerde cevap bulabiliyorum. Bir de neyi nerede bulacağınızı öğrendiğinizde çok daha kolay oluyor. Oyun konusuna gelince Linux için yapılmış oyunlar da pek yabana atılır cinsten değil. Özellikle çoğunun çoklu oyuncu desteği olduğunu görmek çok iyi. Dilediğiniz zaman yine ücretsiz olarak oyunları indirebilir ve bir çok kişi veya arkadaşlarınız ile kendi ağınızda oynayabilirsiniz.

İleride ki en büyük isteğim uzun bir zamandır ilgilendiğim 3d grafik sayesinde belirli bir alışkanlık edinince Linux için kayda değer oyunlara katkıda bulunmak. Görüldüğü gibi herkes için mutlaka bir şey var Ubuntu da. Hepinizi Ubuntu ya bekliyoruz.

Teşekkürler...

 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet