Tekil Mesaj gösterimi
Alt 23 Şubat 2009, 23:33   #1
Çevrimdışı
Süslü
Kullanıcıların profil bilgileri misafirlere kapatılmıştır.
IF Ticaret Sayısı: (0)
IF Ticaret Yüzdesi:(%)
Mevsiminde mutlaka deneyin!




Kestane şekeri özel bir uğraş gerektiren lezzet. İşte ünlü markaları cebinden çıkaracak kadar muhteşem bir tat. Kestane şekeri severlere özellikle tavsiye ediyoruz, mevsiminde iken mutlaka deneyin...



Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


KESTANE ŞEKERİ
MALZEMELER:
2 Kg. toz şeker
2Kg. büyük kestane
8 Bardak su
2 Paket vanilya
HAZIRLANIŞI:
Şekeri, suyu ve vanilyayı bir tencereye koyup, karıştıra karıştıra bir taşım kaynatıp indiriniz.
Sonra da kabukları soyulmuş kestaneleri, içi su dolu büyükçe bir tencereye koyup orta derecede ateşte kestaneleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Ama suyu fazla kaynatmadan pişiriniz, aksi taktirde kestaneler dağılır.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sonra da bu kestaneleri teker teker sudan çıkarıp, parçalamadan iç kabuklarını bir bıçakla soyup, hazırlanan şuruba atınız. Bütün kestaneler ayıklanıp bitince şurup tenceresini kestanelerle birlikte ateşe koyup bir taşım kaynatınız.


Bu forumdaki linkleri ve resimleri görebilmek için en az 25 mesajınız olması gerekir.


Sonra ocağı iyice kısarak tencereyi 6 saat süreyle çok kısık ateşte bırakınız. Kapağının açık olmasına ve kaynamamasına özellikle dikkat ediniz. Sonra da delikli kepçeyle kestaneleri tabağa alınız. Soğuyunca servis yapınız.


Afiyet olsun.

__________________
Rakı geçmişe, bira şimdiye, şarap geleceğe içilir..
 
Alıntı ile Cevapla

IRCForumlari.NET Reklamlar
sohbet odaları reklam ver Benimmekan Mobil Sohbet